Kadına yönelik ‘bilinç yükseltme' eğitimi

Kadına yönelik ‘bilinç yükseltme' eğitimi

Doğubayazıt Belediyesi Şehit Sema Yüce Kadın Danışma Merkezi tarafından ilçede bulunan 90 köy ve 14 mahallede ‘bilinç yükseltme eğitimi’nin startı verdi.

AĞRI - Ağrı’nın Doğubayazıt Belediyesi Şehit Sema Yüce Kadın Danışma Merkezi tarafından ilçede bulunan 90 köy ve 14 mahallede kadınlara yönelik ‘bilinç yükseltme eğitimi’nin startı verildi. Eğitim kapsamında kadına şiddet, 0 iletişim, taciz ve tecavüz, kadın sağlığı, psikolojik destek konularında kadın ve erkeklere eğitim verildi. İlk eğitim Yukarı Tavla (tevla Hêsi) köyünde Şehit Sema Yüce Danışma Merkezi çalışanı Psikolog Sakine Günhan ve Sosyolog Özlem Arıcı tarafından verildi. Eğitime köy sakinleri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

İlk eğitim programını Yukarı Tavla (Fevla Hêsi) köyünde veren kadın danışma merkezi burada kadınlara çeşitli konularda bilgilendirmeler yaptı. Eğitim çalışmasına ilişkin bilgi veren Psikolog Sakine Günhan, "Bizler Şehit Sema Yüce Kadın Danışma Merkezi olarak ilçedeki tüm köy, mezra ve mahallelerde bu eğitimi yapma kararı aldık. Özellikle köylerde feodal toplum yapısının hakim olduğu köy tamamen kapalı bir toplum örneğini yansıtmakta. Gelenekçi aile yapısını vereceğimiz bilinçlendirme eğitimleri kapsamında kırmaya çalışacağız. Bundan sonra da özelde bu köye yönelik çalışmalarımız sürecektir” dedi.

Eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sosyolog Özlem Arıcı ise, sosyal yaşamda kadının kendine yer bulamadığı kırsal kesimde kadının sadece işgücü olarak kullanıldığını belirterek, kadının birey olduğu ve yetiştirdikleri çocuklarını cinsiyet farkı gözetmeksizin büyültmesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.