'Kadın yaşamı örgütlüyor'

'Kadın yaşamı örgütlüyor'

Çaldıran'da KJA bileşenleri, "Kadın yaşamı örgütlüyor, ahlaki politik toplumu inşa ediyor" kampanyası kapsamında kadınlarla toplantı düzenledi.

VAN - Kongreya Jinên Azad (KJA) Van bileşenleri, "Kadın yaşamı örgütlüyor, ahlaki politik toplumu inşa ediyor" şiarı ile kadın şiddetine "dur" demek amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Çaldıran'da kadınlarla bir araya geldi. Yağbasan (Qeymez) ve Burçakalan (Kéra) mahallelerinde düzenlenen toplantılara Gazeteci Emel Armutçu, Türkiye Kadınlar Derneği Başkanı Canan Güllü, Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Suna Atabay, HDP İlçe Eş Başkanı Derya Gönül ve Kadın Meclisi çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Kadınlar Derneği Başkanı Canan Güllü, kadınlara yönelik şiddetin gittikçe artığına vurgu yaparak, kadınların paylaşamadığı şeylerden dolayı zaman zaman yaşamlarına son verdiklerini belirtti. Ardından konuşan Çaldıran Belediyesi Eş Başkanı Suna Atabay ise, özelikle son zamanlarda kadınların çareyi intiharda aramaları ve kendi canlarına kıymaları kabul edilecek bir durum olmadığını, bu durumun ortadan kaldırılması için kadının öz güvenin sağlanması gerektiğinin önemine dikkat çekti. 

Konuşmaların ardından toplantıya katılan kadınlar, yaşadıkları zorlukları anlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.