Kadın Özgürlük Çalıştayı ikinci gününde devam ediyor

Kadın Özgürlük Çalıştayı ikinci gününde devam ediyor

KJA tarafından düzenlenen Demokratik Çözüm ve Müzakere Sürecinde Kadın Özgürlük Çalıştayı, atölye çalışma gruplarının sonuç bildirgelerini hazırlama çalışmaları ile devam ediyor.

İSTANBUL - Kongreya Jinên Azad (KJA) öncülüğünde Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenen ve birçok kadın örgütünden temsilcinin katıldığı Demokratik Çözüm ve Müzakere Sürecinde Kadın Özgürlük Çalıştayı 2'nci gününde devam ediyor. Çalıştay, HDP'li vekiller Sebahat Tuncel, Pervin Buldan, Selma Irmak, İmralı Heyeti üyesi Ceylan Bağrıyanık, Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) üyesi Nükhet Sirman ve Nazan Üstündağ, Gazeteci Yazar Kezban Hatemi, Ayşe Böhürler, Ayşe Hür, Ayşegül Devecioğlu, Mehveş Evin, sanatçı Julide Kural, Prof. Dr. Fatmagül Berktay, Avukat Hülya Gülbahar, Eren Keskin, CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, Araştırmacı Yazar Zeynep Gambetti gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda kadının katılımı ile sürüyor. 

Dün, "Kadın özgürlük sorununun tanımı", "Kadın özgürlüğünün yasal-anayasal ifadeye kavuşturulması", "Sisteme eşit ve örgütlü yaklaşım" ile "Kadının ailede eşitlik ve özgürlük sorunu" başlıkları altında 4 atölye çalışması ile devam eden çalıştayda, oluşturulan her atölye grubu bugün sonuç bildirgesini hazırlayacak. Ardından atölyelerin sonuçları değerlendirilerek, yol ve yöntem mekanizmaları konuşulacak. Günün sonunda ise hazırlanan sonuç bildirgesi kamuoyuyla paylaşılacak

Çalıştay'da, öğle arasında Kobanê'de çekilen ve yönetmenliğini Leyla Toprak'ın yaptığı Dûr e? (Uzak mı?) belgesel filminin gösterimi yapılacak, ardından dans performansı sergilenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.