Kadın muhtarlar Muradiye'yi ziyaret etti

Kadın muhtarlar Muradiye'yi ziyaret etti

Türkiye ve bölgeden Van'a gelen 50 kadın muhtar, Muradiye Belediyesi'ni ziyaret etti.

VAN  -Türkiye ve bölgede görev yapan 50 kadın muhtar, Van'a geldi. Gezi amaçlı ziyaretlerine devam eden Kadın Muhtarlar Derneği üyeleri, BDP'li Muradiye Belediyesi'ni ziyaret etti. Ardından kadın muhtarlar, Muradiye Şelalesi'nde Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik ile yemekte biraraya geldi. Yemekten önce kısa bir konuşma yapan Çelik, "Bugün Türkiye ve bölgede yapılması istenen barış ortamı dilerim en kısa zamanda her köşeye hüküm eder. Ben şuna inanıyorum ki; bu ülkede barış olacaksa kadının gücüyle olacak. Barış ve çözüm süreci konuşulduğunda 'anneler ağlamasın' diyorlar. Bizler bu kadının gücü ile sürecin daha demokratik daha iyi yaşanabilir bir ortama taşınacağına inanıyoruz" dedi. 

Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Eroğlu ise, dostluğu ve kardeşliği paylaşmak için geldiklerini belirterek, "Hepimiz aynı yüreği taşıyan insanlar olarak barış sürecini destekliyoruz" dedi. 

Ardından Van'daki tek kadın muhtar olan Leyla Tanrıtanır, Van Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Muradiye'ye geldiklerini belirterek, BDP'nin kadınlar değer verdiğini dile getirdi. Van'ın misafirperverliğini kadın muhtar arkadaşlarına göstermek istedikleri için böylesi bir organizasyon yaptıklarını söyleyen Tanrıtanır, "Diğer bölgelerden Van'a gelen arkadaşlarımızın görmeden önce bölge için edindikleri ön yargıları ortadan kalktı. Buradaki yurttaşlarla tanışarak buradaki misafirperverliği gördüler. Bursa'dan gelen muhtar Selma İncesu arkadaşımız 'önceden ön yargılıydık. Bu bölgenin insanlarını tanıdıktan sonra gerçekten bizim düşüncelerimiz deyişti. Bizler çok yanılmışız. Barış sürecine en büyük desteği bizler sunacağız' demesi organizasyonun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor" dedi. 

Muradiye'ye yapılan ziyaret ve gezinin ardından kadın muhtarlar, Van'ın diğer ilçelerini gezmek için yola çıktı.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.