Kadın katliamları Şırnak'ta protesto edildi

Kadın katliamları Şırnak'ta protesto edildi

Şırnaklı kadınlar, hemcinslerine yönelik gelişen baskı, şiddet ve son dönemlerde artan cinayetlere Azadi Meydanı'ndan tepki gösterdi.

ŞIRNAK - Kadınlara yönelik durmak bilmeyen baskı, şiddet ve cinayetler, Şırnaklı kadınlar tarafından protesto edildi. Şırnak Belediyesi'ne bağlı Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi üyeleri ile kentte bulunan çok sayıda kurumların kadın temsilcileri Azadi Meydanı'nda bir araya gelerek hemcinslerine dönük bu yönelime karşı seslerini yükseltti.

Açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla tepkilerini gösteren kadınlar adına Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyolog'u Ayfer Şahin tarafından yapılan açıklamada, eril baskıların yanında, bölgelerinde kimi güçlerin devlet eliyle silahlandırılmasının kadın cinayetlerini ve intiharlarını arttırdığı vurgulandı.

Bu silahların aile içerisinde bu biçimi ile kullanılmasına ilişkin herhangi bir yasal yaptırım geliştirilmediğini de belirten, Şahin "Genç kızların intihar etme olayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca incelenme altına alınmayıp, aynı zamanda sosyal medya ve basın da yer verilmemesiyle de görünmez kılınmıştır" dedi. Şahin, sözlerinin devamında "Toplumdaki, en küçük yapı taşı olarak görülen ve kutsallaştırılan aile, bugün baskı unsurlarının yoğun yaşandığı, kadını köleleştirdiği, emeğinin yok sayıldığı bir kurum haline gelmiştir" diyerek toplumu şekillendiren aile kurumunun kutsallaştırılmasından öte, ailenin demokratik temeller üzerine değiştirilip, dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Şahin, son olarak kadınlara seslenerek, "Yaşamlarımıza son vermeyelim, birlikte mücadele edelim. Özgürlüklerimize ve hayatımıza kasteden ataerkil zihniyete karşı kolektif bir dayanışma içerisinde olalım" çağrısında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.