'Kadın katilleri ağır müebbetle cezalandırılsın'

'Kadın katilleri ağır müebbetle cezalandırılsın'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Manisa'da kadın katliamlarına dikkat çekerek, kadın katillerin ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını istedi.

MANİSA - Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Manisa'nın Manolya Meydanı'nda açıklama yaptı. "Kadın katilerine indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet" pankartını açan kadınlara, eşleri tarafından katledilen Gülşah Kurban'ın annesi Nuray Kurban ile Burcu Çapar'ın annesi Fatma Akyol destek vererek, çocuklarının fotoğraflarını taşıdı. "Kızımın hesabını soruyorum" ile "Kız kardeşimin hesabını soruyorum" dövizlerinin taşındığı açıklamada, "Başka Özgecan'lar olmayacak", "Adalet biziz susmayacağız", "Erkek adalet değil gerçek adalet" ve "Kadın katilerine indirim değil ağırlaştırılmış müebbet" sloganları atıldı. 

Kadınlar adına açıklama yapan Sevgi Akyüz, kadın katillerine indirim değil müebbet için yıllardır mücadele ettiklerini ve bunun için Meclis'e bir çok kez yasa teklifi sunduklarını belirterek, " Özgecan Aslan cinayeti sonrası toplumda oluşan hassasiyet ile kadın cinayetlerinde indirimin kaldırılarak ağırlaştırılmış müebbettin bir an önce yasallaşması gerekiyor" dedi. Kadın cinayetlerini önleyecek hiç bir somut adım atmadan tatile giren Meclis'in yeni dönemde de karşısında kadınları bulacağını dile getiren Akyüz, haklı nedenlerden dolayı kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet yasalaşana kadar kararlı mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Açıklamanın ardından konuşan Gülşah Kurban'ın annesi Nuray Kurban ise kızını öldüren katilin davasının Yargıtay'da olduğunu; ancak katilin indirimden faydalanmasından korktuklarını dile getirdi. Kurban, kamuoyuna davalarına sahip çıkılması çağrısında bulundu. 

Açıklama alkış ve sloganlarla sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.