'Kadın Grubu mücadelemizi daha da ileriye taşıyacak'

'Kadın Grubu mücadelemizi daha da ileriye taşıyacak'

HDP'li kadın milletvekillerinin Meclis'teki diğer partilerin kadın vekilleriyle birlikte kurmayı amaçladıkları "Kadın Grubu"na kadın örgütlerinden destek geldi.

İSTANBUL - HDP'li 32 kadın milletvekili, kadınların yaşadıkları sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Meclis'te "Kadın Grubu" oluşturmayı planlıyor. Bütün partilerdeki kadınların dahil olacağı bir "Kadın Grubu" kurma kararı alan HDP'li kadınlar, kadınların Türkiye ve dünyada yaşadığı tüm sorunlarla ilgili hem gündem yaratma ve hem de bu sorunları Türkiye ve dünya kamuoyuna duyurabilmeyi amaçlıyor.

Grupla, çözüm sürecine ilişkin de diğer partilerin kadın milletvekilleriyle ortaklaşmayı da amaçlayan HDP'li kadınlar, bu toplantıları belli zamanlarda yapmayı planlıyor. Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG), Gökkuşağı Kadın Derneği ve Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivistleri, destekledikleri "Kadın Grubu"nu değerlendirdi. 

'Grupla barışın dilini daha kolay kurabileceğiz'

KJA İstanbul İl Koordinasyonu'ndan Hülya Avşar, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar güçlü bir kadın temsiliyetinin HDP ile gerçekleştiğini söyleyerek, Meclis'te kurulacak olan kadın gurubunun, Türkiye'de kadın sorunlarının çözümü konusunda önemli bir ivme kazandıracağını dile getirdi. Kurulacak olan kadın grubuyla birlikte, Meclis'teki grup toplantılarında kadınların sözünün daha güçlü ve daha etkin bir şekilde yansıtılacağını belirten Avşar, "Meclis'e kadın bakış açısı yansıdığında ve kadın etkin bir şekilde siyasette olduğu zaman barışın dilini de çok daha kolay kurabileceğiz. Meclis'te de bu konuda kadınların ortak zeminde daha güçlü bir ses getireceğini inanıyorum" dedi.

'Kadınların sorunları ortak, çözümü de kadınlardan gelir'

BİKG üyesi Burcu Arıkan ise, bütün partilerin kadın vekillerinin içinde bulunduğu bir kadın meclisinin çok işlevsel olacağını ve kadınların sorunlarına çözüm olacağını vurgulayarak, "Kadınların sorunları ortak, kadınlık hali başka bir durum, dolayısıyla bütün partilerden kadınlar kadınlık hallerini Meclis'te daha çok dile getirebilirler" şeklinde konuştu. 

'Kadın Grubu'yla mücadelemiz daha da ileriye taşınacak' 

HDP'nin kadın vekillerinin Meclis'e sunduğu Kadın Grubu'nun oluşması fikrini desteklediklerini dile getiren Gökkuşağı Kadın Derneği'nden Deniz Şimşek de, Türkiye'de çok ciddi bir şekilde kadın cinayetlerinin olduğunu ve kadına dair çok ciddi muhafazakâr politikaların oluşturulduğunu ifade etti. Şimşek, "Buna karşı bizde mücadelemizi yükselteceğiz ve Meclis'te HDP'li kadın vekillerin kuracağı Kadın Grubu'yla bu mücadeleyi daha da ileriye taşınacağına inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.