Kadın futbolunda haftanın görünümü: Hakkari damgası

Kadın futbolunda haftanın görünümü: Hakkari damgası

Hakkari’de kadın futbolunun en üst düzeyde temsil edilmesi belki pek çok okuru şaşırtacaktır. İkinci ligin gediklisi olan Hakkarigücü geçtiğimiz sezon yaptığı atılım ile birinci lige yükselmişti.

Erdem Göktürk

Hakkari’de kadın futbolunun en üst düzeyde temsil edilmesi belki pek çok okuru şaşırtacaktır. İkinci ligin gediklisi olan Hakkarigücü geçtiğimiz sezon yaptığı atılım ile birinci lige yükselmişti.

Tribünlerin dolu olduğu, protokolün eksiksiz katıldığı, evlerindeki ilk karşılaşmada şampiyonluk adayı Gaziantep ALGspor’u deviriverdiler ‘doğunun kızları’. Henüz birkaç sezon önce, il merkezinde stat olmadığı için maçlarını Yüksekova’da oynamak zorunda kalan bir takım için geldikleri nokta çok önemli.

Sahadan 3-2 ile galip ayrıldıkları karşılaşmada gollerinin ikisi, Türkiye’de yedinci sezonunu geçiren Gürcü oyuncu Tamara Tatuashvili’den geldi. ALGspor adına Sevgi Çınar’ın, ikincisi uzatmanın üçüncü dakikasındaki iki golünü ve Hakkarigücü’ne galibiyeti getiren golün uzatmanın yedinci dakikasında Rahime Atabay’dan olduğunu da not düşelim.

Tamamı yeni oyunculardan kurulu, gençleştirilmiş Ataşehir Belediyesi, yine bir şampiyonluk adayı Beşiktaş’a çelme takıyordu az daha. Tempoyu düşürerek Beşiktaş’ın tecrübeli ayaklarını uzun süre tuttular, hatta gol şansları da yakaladılar. Ancak ikinci yarıda Akaba Edoa ve Gizem Gönültaş sahneye çıktı. Karşılaşma 2-0 kara kartalların galibiyeti ile sona erdi. İstanbul’un Ataşehir’e göre oldukça uzak bir köşesinde, Sarıyer’de ise Kireçburnuspor ile Fatih Vatanspor karşılaştı. İlayda Civelek ve Nazlıcan Parlak’ın karşılıklı golleri ile dengede olan skoru Kireçburnu lehine çeviren, son dakikalarda attığı iki gol ile Kıbrıslı milli oyuncu Dilek Biçer oldu. Yeşil sarılılar Fatih ekibi önünde sahadan 3-1 galibiyet ile ayrıldılar.

EREĞLİ İLE AMED BERABERE

Günün ilk maçı olarak oynanan Karadeniz Ereğli Belediye ile Amedsportif karşılaşmasından gol sesi çıkmadı. Takımlar sahadan 0-0 beraberlik ile ayrıldılar. Başka bir şampiyonluk adayı olan Konak Belediyespor ise Trabzon İsmanocağı’nın ligden çekilmesi üzerine haftayı maç yapmadan geçti.

İKİNCİ HAFTADA ZORLU MAÇLAR VAR

İkinci hafta maçları milli takım kampı nedeni ile haftaya oynanacak. En doğudaki Hakkarigücü’nün en batıdaki Konak Belediye’ye konuk olacağı maç tam bir Türkiye derbisi hüviyeti taşıyacak. Ataşehir Belediye ise işlemlerini yeni bitirdiği Faslı ve Mısırlı oyuncuları ile Fatih Vatan önünde gücünü sınayacak. Kireçburnu Amed Sportif deplasmanında sahaya çıkarken, Gaziantep ALG ise konuk ettiği Karadeniz Ereğli karşısında ilk üç puanını arayacak. Çekilen takımlar nedeni ile düşme baskısının olmadığı ikinci ligde, üst lige çıkma hedefli takımlar ile diğerleri yavaş yavaş ayrışma yoluna girdi.

SAMSUN, ANTALYA, ADANA, FOMGET ALTI PUANDA

Samsun İlkadım Yab-Pa evindeki ilk maçını Aydın 7 Eylül Gençlik karşısında 6-3 kazanarak altı puana ulaştı. Samsun Amazonları’nın golleri Berfu Kaya (2), Arife Şentürk (2), Fatma Serdar ve Zeynep Yılmaz’dan. Aydın ekibinde ise Dilan Taşdemir (2) ve Birsen Güçlü ile son on dakikada gelen goller yeterli olmadı. 1207 Antalya Nusaybin’i, Nur Işıkoğlu, Kevser Kartal, Melisa Dağlı ve Melisa Özdamar’ın golleri ile 4-0 yendi. Onlar da kayıpsız altı puana ulaştılar. Antalya adına maçtaki en büyük sıkıntı ise milli kaptanları Esra Manya’nın sakatlanması oldu. Adana İdmanyurdu, konuk ettiği Gazikent’i 3-0 ile geçerken Hakkari’den bu yıl gelen Ebru Atıcı iki gol kaydetti. Diğer Adana golü ise Döndü Derin’den Ankara Fomget İstanbul deplasmanında Akdeniz Nurçelik’i 3-0 yendi. Ankara kızlarının golleri ise Dilan Bora ve Benan Altıntaş (2) ile geldi. Onlar da altı puandalar.

KOCAELİ AKSARAY YENİŞEMEDİ

Kocaeli Bayan Futbol iddialı girdiği ligde ilk haftayı maç yapmadan geçmişti. Aksaray deplasmanından da bir puan ile döndüler. Önümüzdeki iki hafta ise çekilen takımlar nedeni le maçları yok. Hasan Alemdar’ın öğrencilerinin üstteki gruba yetişmek için bu dönemeci tempoyu düşürmeden geçmeleri gerekecek. Aksaray Hasandağı ise ikinci maçından da tek puan çıkartabildi. Yenilmesi zor ama galip gelmekte zorlanan bir takım hüviyetindeler. Onların sezon hedefi de önümüzdeki bir kaç haftada netleşecek. Maçın golleri Aybüke Aykul ve Helin Ataç’tan.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.