Kadın Futbolcular Şampiyonluk İçin Ter Döküyor

Kadın Futbolcular Şampiyonluk İçin Ter Döküyor

Iğdır'da ilk kez kurulan bayan futbol takımında mücadele veren kadınlar, 3. Lig'de şampiyonluk için ter döküyor.

IĞDIR - Iğdır ve çevresindeki illerden ikamet eden kızlardan karma kurulan 76 Iğdırspor Kadın Futbol Takımı’nda ter döken kızların hedefi şampiyon olmak. Ailelerinin izin vermemesine rağmen futbol aşkıyla spora devam eden kızlar, gösterdikleri performans sayesinde kentin profesyonel liglerde mücadele eden tek takımı konumunda.

İlk kurulduğunda 11 kişiden oluşan 76 Iğdırspor Kadın Futbol Takımı’nda oyuncu sayısı 6 aylık sürede 45 kişiye ulaştı.

Takım kaptanı Fatma Samur, başarılı olmalarının kendileri gibi birçok kadın futbolcuyu da cesaretlendirdiğini söyledi.

Önceleri kimsenin bu işe sıcak bakmadığını, fakat 6 aylık sürede gösterdikleri başarı sayesinde hem ailelerinin desteğini aldıklarını hem de birçok kadın futbolcunun da ekibe katılmasına büyük etken olduklarını dile getiren Samur, "Bizim başarımızı gören arkadaşlarımız takıma gelmeye başladı. İlk başladığımda ailem de karşıydı. ‘Kadından futbolcu olmaz’ diye izin vermediler, ama biz başarılı oldukça onların da desteği arttı. Şimdi ailem antrenmana gitmediğim zaman bana kızıyor" dedi.

Samur, şampiyonluklar elde ederek daha fazla kadının futbolla buluşmasını sağlamak istediklerini belirterek, "Çok zorluklarla geldik bu noktaya. Yırtık ayakkabılarla mücadele ettik, ama hiç yılmadık. Biz ilk olarak 12 kişiydik, şimdi 50 kardeşimizle bu takımda futbol oynuyoruz. İnşallah bu yıl da şampiyon olarak halkımızın desteğini daha fazla alırız" diye konuştu.

“IĞDIR’IN İLK KADIN FUTBOL TAKIMINI KURDUK”

Iğdır’ın ilk kadın futbol takımını kurduklarını anlatan Gamze Yıldız, kadınların da istediği zaman iyi futbol oynayabileceğini herkese gösterdiklerini söyledi. Yıldız, "Ben küçük yaştan beri futbolu çok seviyorum. Doğuda doğdum büyüdüm. Burada futbol oynamak çok zor, çünkü gerekli imkanları bulamıyoruz. Daha önceden spora başladığım için ailem de futbol oynamama destek verdi. İnşallah iyi yerlere geliriz. İçimde hep futbol aşkı vardı ve şimdi bu hayalimi gerçekleştiriyorum. En büyük hedefim milli formayı giymektir” dedi.

“FUTBOL SADECE ERKEKLERİN İŞİ DEĞİLDİR”

Futbolun sadece erkeklerin değil, herkesin yapabileceği bir spor olduğunu ifade eden Yıldız, “Bunun için istek ve inanç yeterlidir. Bende bu işi severek yapıyorum. Tüm genç kızların da bu sporu yapmasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Futbolcu Eda Nur Kaya da, bir kadın için futbol oynamanın değil sadece futbola başlamanın zor olduğunu söyledi. Kaya, “Takımın başarılı olması, kentteki diğer kızlar için ilham kaynağı haline geldi. Bizim takım olarak gösterdiğimiz başarı, kentteki kız arkadaşlarımıza örnek oldu. Sayımız her geçen gün artıyor. Bizi izleyerek takıma katılmak isteyen çok sayıda arkadaşım var, ama isteğin yanı sıra yetenek de lazım. Artık profesyonel bir takımız. Burada Türkiye’nin en doğusundan güneş gibi doğarak ülkenin her yerinde bu spor sevgisini tüm hemcinslerimize sevdirmektir" şeklinde konuştu.

76 Iğdırspor Kadın Futbol Takımı, ligdeki ilk maçını 13-0 kazanarak şampiyonluk yolunda ilk adımı attı.

Bayan Futbolcular Şampiyonluk İçin Ter Döküyor

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.