'Kadın cinayetlerinin önlenmesi için somut adım atılmalı'

'Kadın cinayetlerinin önlenmesi için somut adım atılmalı'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu aktivistleri, son dönemlerde artan kadın cinayetleri için önlem alınmamasına tepki göstererek, kadınların ölmeden önce korumasını ve katillere en ağır cezaların verilmesini istedi.

ANKARA  -Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu aktivistleri, son dönemlerde artan kadın cinayetlerine ilişkin Güvenpark'ta basın açıklaması yaptı. "Kadınları korumak için devlet göreve" pankartının açıldığı eylemde, erkeklerin katlettiği kadınların fotoğrafları taşındı. Sık sık "Yaşam hakkımızı alacağız", "Kadınlara adalet, katillere müebbet", "Kadın cinayetlerini durduracağız" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Canan Çelik, bir hafta içerisinde 2 kadının hayattan koparıldığını dile getirerek, "Yıllardır sürdüğümüz mücadelemiz boyunca gördük ki, devletin ve emniyet güçlerinin kadın cinayetleri konusundaki akıl almaz ciddiyetsiz yaklaşımları, birçok kadın kardeşimizin öldürülmesine yol açmıştır. Bu sebepten ötürüdür ki; katiller artık polis merkezinin yakınında rahatlıkla cinayet işleyebiliyorlar" diye belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak artık sabırlarının kalmadığını belirten Çelik, "Öldürülen her kadın arkadaşın ardından acımız ve öfkemiz katlanarak artmaktadır. Devletin kadın cinayetlerini görmesi için daha çok kadın arkadaşın ölmesi mi gerekiyor?" diye sordu. Kadınların ölmeden önce korunması ve katillerine en ağır cezaların verilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Devlet kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda daha somut adım atmalı, ceza kanunda caydırıcı düzenlemelere gitmeli ve kadınlara gerçek bir koruma sağlanmalıdır" dedi.

DİHA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.