Kadın cinayetinde verilen tahliyeler kadınları isyan ettirdi

Kadın cinayetinde verilen tahliyeler kadınları isyan ettirdi

Van'ın Çaldıran ilçesinde 2012 yılında katledilen Ayşe Hanay davasında mahkemenin iki sanığa verdiği "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezalarının yeniden yapılan yargılamada tahliye edilmesi kentteki kadın örgütlerini isyan ettirdi.

VAN - Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Direkli köyünde, 11 Şubat 2012 tarihinde eşi Mustafa Hanay'ın amcası Suat Hanay ve eşinin ağabeyi Behçet Hanay tarafından katledilen 23 yaşındaki Ayşe Hanay davasında "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası alan sanıkların, Hanay'ın eşi Mustafa Hanay'ın cinayeti kendisinin işlediği itirafı üzerine Yargıtayca bozulan mahkeme kararının ardından yeniden yapılan yargılamada geçtiğimiz günlerde mahkemece tahliye edildi.

Davada verilen tahliye kararları, Van Kadın Derneği (VAKAD) ve YAKA Kadın Kooperatifi'nin (YAKA-KOOP) tepkisine yol açtı. 

Konuya dair ortak basın toplantısı düzenleyen oluşumlar, yargının verdiği karar ile suça ortak olduğunu kaydetti.

verilen kararın skandal nitelikte olduğunu belirten VAKAD aktivisti Selen Özünver, "Cezasızlık ile katiller ödüllendiriliyor. Katiller vuruyor, yargı sistemi erkeklerin lehine karar veriyor. Bu böyle devam ettikçe kadın katliamlarının önüne geçilmez. Biz kadınların adalet duygusunu zedeleyen bu kararı verdiği için kendilerini nefretle kınıyoruz. Verilen karar, hukuka ayıkırdır. Faillerle azmettiricilerin yanında duran, hatta cezasızlıkla ödüllendiren bu adalet sistemini lanetliyoruz" dedi.

Özünver, failler cezalandırılıncaya kadar davanın takipçi olmaya devam edeceklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını da ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.