Kadıköy'de toplanan kadınlar barışı haykırdı

Kadıköy'de toplanan kadınlar barışı haykırdı

Kadıköy'de bir araya gelen kadınlar, bölgede süren sokağa çıkma yasaklarının ve ölümlerin son verilmesini isteyerek, barışı haykırdı.

İSTANBUL - Barış İçin Kadın Girişimi'nin (BİKG) çağrısıyla bir araya gelen ve aralarında Kongreya Jinên Azad (KJA) ile Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM) üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kadın, Kadıköy İskele Meydanı'nda "Ölümden değil, yaşamdan yanayız. Barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz" kampanyası kapsamında bölgede süren sokağa çıkma yasaklarını ve ölümleri protesto ederek, barışı haykırdı.

Meydanda oturma eylemi yapan ve başlarına barışın simgesi olan beyaz tülbentler takan kadınlar, "Barışa 1000 Kadın" dövizleri ve "Ölümden değil barıştan yanayız. Barış ve hakikat hakkımızı savunuyoruz" pankartını taşıdı.

k1-077.jpg

Kadınlar etkinlik boyunca "Savaştan yana değil barıştan yanayız" ve "Jin jiyan azadi" sloganlarını attı. 

Kadınlar adına açıklama yapan Sinem Şahin, "Bizler ölümden değil yaşamdan yanayız, bir kişinin daha ölümüne tahammülümüz yok. Artık tek bir genç, yaşlı, çocuk, bebek, direnişçi kadın, erkek ölmesin diye barış diyoruz, hakikat diyoruz. Müzakere diyoruz" dedi. 

'Barışın ve hakikatin peşinde olmaya devam edeceğiz'

Ölümlerin durmasının adil, eşit ve özgür yaşayabilen bir düzende ve barışla mümkün olacağına vurgu yapan Şahin, "barış" kelimesinin kendisinin yasaklanmak istendiğini söyledi.

Kürt halkına açılan savaşla birlikte, Silopi'de 3 siyasetçi kadının da katledildiğini hatırlatan Şahin, "Biz kadınlar Pakize, Sêvê, Fatma gibi siyaset yapan kadınların hedef gözetilerek öldürüldüğü bu ortamda inadına barış demeye, barışın ve hakikatin peşinde olmaya devam edeceğiz. Tekrar ediyoruz, Cizre'de savaş varken İstanbul'da barış olmaz" diye konuştu.

Açıklama ardından etkinlik zılgıt ve sloganlar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

k2-068.jpg

k3-045.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.