Kaçırılmaya çalışılan eşbaşkan şikayetçi oldu

Kaçırılmaya çalışılan eşbaşkan şikayetçi oldu

Newroz Tertip Komitesi üyesi olan DBP Kızıltepe İlçe Eşbaşkanı Mahmut Damar, kimliği “belirsiz” kişilerce kaçırılmak istendi. Damar, kendisini kaçırmaya çalışanlar hakkında şikayetçi oldu.

Mardin’de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kızıltepe İlçe Eşbaşkanı ve Kızıltepe Newroz Tertip Komitesi üyesi Mahmut Damar, kimliği “belirsiz” kişilerce kaçırılmak istendi. Olay 17 Mart'ta yaşanırken, Mezopotamya Mahallesindeki evinden çıkan Damar, evinin etrafında tanımadığı bir aracın olduğunu fark etti. Yürüyerek, parti binasına doğru giden Damar, söz konusu araçtan inen bir kişi ve başka bir araç tarafından takibe alındığını fark etmesi üzerine izini kaybettirmeye çalıştı. Bir süre sonra farklı bir sokağa sapan Damar, takibin devam ettiğini görünce partililere haber verdi. Partililerin yetişmesi üzerine söz konusu kişilere müdahalede bulunuldu. Partililer ve çevredekilerin müdahalesi üzerine söz konusu kişiler araçlarına binerek olay yerinden kaçtı. Damar, şahısların tespit edilmesi ve yakalanması talebiyle İlçe Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulundu.

Yaşananlara dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Damar, uzun zamandan bu yana tanımadığı kişiler tarafından takip edildiğini belirterek, “Daha önce de emniyete şikayette bulundum. Tanımadığım silahlı kişilerin takip ettiğini söyledim. Can güvenliğimin olmadığını söyledim. Emniyet, takipçisi olacağını ve ortaya çıkaracağını söyledi. Ancak emniyet gelene kadar kaçıp gittiler” dedi. 17 Mart’ta Newroz hazırlıkları için evinden çıktığını ve gri renkli, plakasını aldığı bir aracın evinin önünde durduğunu söyledi. Bir süre yürüdüğünü ve araçtan çıkan birinin de kendisi ile birlikte yürüyerek, takip ettiğini ifade eden Damar, “Bir sokağa girip saklandım. Beni geçtiğinde ben onu takip etmeye başladım. Sonra fark ettim ki başka bir araç da arkamdan takip ediyormuş” dedi.

‘PARTİLİLER GELİNCE KAÇTILAR’

Bir süre yürümeye devam ettikten sonra girdiği bir sokakta kendisini takip eden araçlar tarafından sıkıştırıldığını belirten Damar, “Bana zarar vereceklerini anlayınca partili arkadaşlarımı aradım. Arkadaşlar geldi kendileri de gördüler. Mobese kameralarının altında çarşının ortasında peşime düşmüşlerdi” diye belirtti. Arkadaşları geldikten sonra şahısların yanına giderek, neden takip ettiklerini sormak istediğini ve emniyeti de aradığını ifade eden Damar, şahısların yanına doğru gittiklerinde şahsın birinin telefonla konuştuğunu ve kaçmaya başladığını söyledi. Şahıslara seslendiklerini ancak kaçmaya devam ettiğini anlatan Damar, plakasını aldıkları bir arabaya binerek kaçtıklarını söyledi. Ardından kendisini takip eden diğer araca yöneldiklerini vurgulayan Damar, o aracın da kaçmaya başladığını kaydetti. 

‘90’LAR HORTLATILMAK İSTENİYOR’

Yaşananlar üzerine avukatını aradığını ve şikayetçi olduklarını dile getiren Damar, 1990’lı yıllarda bölgede insanları kaçırıp infaz edenlerin olduğunu anımsatarak, o günlerin yeniden mi hortlatılmak istendiğini sordu. Demokratik siyaset yürüttüklerini sözlerine ekleyen Damar, her şeylerinin açık olduğunu hatırlattı. Damar, "Bu kişilerin kim olduğu belli değil. Kim tarafından gönderildiler. Bu tehlikenin açığa çıkarılmasını bekliyoruz. Bu kişiler 90’lı yıllarda insanlarımızı kaçırıp, asit kuyularına atanlardan mı? Ben öyle olduğuna inanıyorum. Bunun açığa çıkarılmasını istiyorum” diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum