Japon şirket Ay'a reklam panoları dikecek!

Japon şirket Ay'a reklam panoları dikecek!

Japon şirket, Ay'da ticarete başlıyor. Şirket, gelecek yıllarda reklam panoları dikecek.

Japon girişimci şirket Ispace, Ay’a düzenleyeceği iki farklı görev için tam 90 milyon dolar para topladığını açıkladı. Japonya’nın birçok şirketinden yatırım aldığını açıklayan şirket, bu yatırımlar yardımıyla önümüzdeki 3 yıl içerisinde iki farklı Ay görevi düzenlemeyi hedefliyor.

Donanımhaber’e göre, 2040 yılı itibariyle Ay’da yaşayan 1000 kişilik bir koloninin bulunacağını ve her yıl 10.000 turistin Ay’ı ziyarete gideceğini tahmin eden şirket, bu dönemler için bir taşıma sistemi oluşturup düzenli olarak Ay’a kargo taşımayı hedefliyor. Şirket, ayrıca Ay’a reklam panoları dikmek istiyor.

“İnsanlar uzaya fakirleşmek için gitmek istemezler,” şeklinde konuşan Ispace CEO’su Takeshi Hakamada,”Bu nedenle dış uzayda bir ekonomi oluşturmanın çok büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Şirketlerin arka planda Dünya olacak şekilde logolarının Ay’dan fotoğrafını görmek isteyeceklerinden eminim” ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.