Jacinda Ardern'den korona virüsüne karşı 7.3 milyar dolarlık devasa paket

Jacinda Ardern'den korona virüsüne karşı 7.3 milyar dolarlık devasa paket

Teyit edilmiş korona virüsü vakası sayısının sekiz, şüpheli vaka sayısının ise iki olduğu Yeni Zelanda'da, Jacinda Ardern'in sosyal demokrat hükümeti devasa bir ekonomik yardım paketi açıkladı.

Korona virüsü salgını nedeniyle dünya çapında hayat durma noktasına gelirken, birçok ülke ekonomik çöküntü ihtimaline karşı önlem paketleri açıklıyor. Son olarak Yeni Zelanda hükümeti, 12.1 Yeni Zelanda doları (7.3 milyar dolar) tutarında bir paketi devreye soktu.

Teyit edilmiş vaka sayısının sekiz, şüpheli vaka sayısının ise iki olduğu Yeni Zelanda’nın açıkladığı bu paket, ülkenin gayrısafi milli hasılasının yüzde 4’üne tekabül ediyor. Bu miktar, bugüne dek dünya çapında açıklanan en büyük paketlerden biri olma özelliğini taşıyor. Yeni Zelanda Finans Bakanı Grant Robertson, bu paketin ‘ülkenin modern tarihinde, barış zamanında açıklanan en büyük ekonomik plan olduğunu’ söyledi.

PAKET NEYİ İÇERİYOR?

Paket kapsamında, virüs nedeniyle kendilerini tecrit etmek zorunda olan ama evden çalışamayanlara, virüse yakalanan akrabalarına bakmak zorunda olanlara ve test sonuçları pozitif çıkmayanlara bile yardım öngörülüyor. Aynı zamanda, düşük gelirli ailelere ve sosyal yardımla yaşamak zorunda kalanlara da destek artırılacak.

Virüs nedeniyle gelirlerinde yüzde 30’dan fazla düşüş yaşanan işyerlerine maaş ödemelerine devam edebilmeleri için destek verilecek; tam zamanlı çalışanlara, kendilerini tecrit edenlere ve yakınlarına bakanlara haftada 585 dolar destek sağlanacak.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.