'İzmirli Mandela' Yalçın Yanık büyükşehire aday

'İzmirli Mandela' Yalçın Yanık büyükşehire aday

Afrika kökenli olan ve 'İzmirli Mandela' olarak tanınan deri işçisi Yalçın Yanık, bağımsız aday olarak seçimlere girmeye karar verdiğini duyurdu.

Deri-Tekstil-Kundura İşçileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve aynı zamanda Türkiye’deki Afrika kökenlilerin geçmişlerini araştıran Afro-Türk Derneği’nin de yönetiminde yer alan deri işçisi Yalçın Yanık, bugün yaptığı basın toplantısı ile yerel seçimlerde Bağımsız İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağını açıkladı.

Yanık, aday olma gerekçesini “Türkiye’de başka hiçbir seçenek yokmuş gibi iki bloğu karşımıza diktiler. Bizi buna tercih yapmaya zorluyorlar. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek için bizleri yok saydılar’ diye açıklayarak kendisini ‘’ İşçilerin, emekçilerin, Kürtlerin, yoksulların bütün ezilenlerin bağımsız adayı olarak karşınızdayım. Kürtlerin demokratik hak ve özgürlüklerini savunan, başta İZBAN işçisi olmak üzere mücadeleci tüm işçilerin yanında saf tutan bir adayım” sözleri ile anlattı.

HERKESİ DAYANIŞMAYA DAVET EDİYORUM’

Ezilenlerin sesi olmak istediğini söyleyen Yanık, “AKP politikaları yıllardan beri yoksulları daha çok yoksullaştırıp, ayrımcılığı daha çok körükledi. Erdoğan’ın seçimlerle gitmeyeceği artık gün gibi ortada. Ben Erdoğan’ın seçimler vasıtasıyla değil ancak sokak siyasetiyle gidebileceğini düşünüyorum. Halk muhalefetini CHP’den kurtarmadığımız sürece de bir adım ileriye gitmemiz mümkün değil. İşçilerin, emekçilerin, Kürtlerin bu iki seçenekten başka bir alternatifi olduğunu göstermek için buradayım” diye konuştu.

Devrimci bir partinin yaratılması mücadelesine omuz vermek dışında hiçbir özel meziyetinin olmadığını söyleyerek sözlerine devam eden Yanık, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı görevini benden iyi üstlenebilecek yüzlerce kişi olduğuna eminim. Ben bu işi en iyi yapacak kişi olduğum için değil benden başka kimse yapmadığı için üstlendim. Bir başka aday bu görevi yerine getirdiğini gösterdiği takdirde çekilip onun çalışmasını yürütmeye hazırım. Bana vereceğiniz oy şu ya da bu partinin programına değil, saraya karşı eylemli bir çizgiye verilecek bir oy olacaktır. Bunun için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Yerel seçimler bunun için iyi bir fırsat. Bu yüzden herkesi bizimle dayanışmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.