İzmir'deki depremde can kaybı 58'e yükseldi

İzmir'deki depremde can kaybı 58'e yükseldi

İzmir'deki depremde ölenlerin sayısı 58'e yükseldiğini açıklandı. Dokuz binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kuşadası Körfezi'nde saat 10.05'te 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İzmir'deki depremin ardından yıkılan binalarda arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Saatler ilerledikçe can kaybı da artıyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İzmir'de yaşanan depremde 58 vefatımız var. 896 yaralımız var. 200 kadarı tedavide" dedi. 

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Yıkılan ve hasar gören 8 binada çalışmalar tamamlandı, 9 binada arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Çalışma yapılan binaların isimlerinin Rıza Bey Apartmanı, 2 bloktan oluşan Emrah Sitesi, Yağcıoğlu Apartmanı, 3 bloklu Barış Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı olduğu belirtildi.

Bölgede devam eden müdahale çalışmaları için AFAD, JAK, STK’ler ve belediyelerden 5 bin 748 personel, 21 arama kurtarma köpeği ile 898 araç görevlendirilmiş durumda.

Öte yandan Kuşadası Körfezi'nde saat 10.05'te 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ATEŞ YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞTILAR

Öte yandan depremzedelerin bir bölümü, AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı bölgelerde kurulan çadırlarda ikinci gecelerini geçirdi.  Hava sıcaklığı gündüzün yarısına indi, depremzedeler battaniyelerle ve ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.