İzmir'de Onur Yürüyüşü'ne izin verilmedi

İzmir'de Onur Yürüyüşü'ne izin verilmedi

İzmir'de yapılacak Onur Yürüyüşü yasaklandı. Yürüyüş yapmak isteyenlerden 20 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İzmir’de, bugün yapılacak “LGBTİ+ 7. İzmir Onur Yürüyüşü”ne izin verilmedi. Polislerin Kordon’da 20 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların arasında ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür Gür’ünde olduğu belirtildi. Gür, astım krizi geçiren bir kişinin de gözaltına alındığı ve gözaltındakilerin Alsancak Devlet Hastanesi’ne götürüldüklerini bilgisini Twitter hesabından paylaştı.

Yürüyüşe katılan aktivistler, polisin yürüyüş sonrasında dağılanlar arasından gökkuşağı bayrağı taşıyan insanları seçerek darp ettiğini belirtti.

İzmir Valiliği, 14 Haziran’da Onur Haftası etkinliklerinin yasaklandığı açıklamıştı. İtiraz üzerine yasakla ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı.

Yürüyüş öncesinde okunan basın açıklamasında, İzmir Valiliği’nin yasak kararının hukuksuz olduğu belirtilerek, “Tüm dünyada Onur Yürüyüşlerine ilham veren ‘Stonewall İsyanı’ 50’nci yılını doldururken, Türkiye’de devlet bir kez daha LGBTİ+ yurttaşlarının var olma hakkını çiğnemeye çalışmaktadır” denildi.

‘YALAN İDDİALARLA HEDEF GÖSTERİLİYORUZ’

LGBTİ+ bireylerin yalan iddialarla hedef gösterildiğine dikkat çekilen açıklamada, “‘Pedofili’ ya da ‘şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak’ gibi yalan ve tahrik dolu iddialarla LGBTİ+’ları hedef gösteren herkes; sizin de neyin peşinde olduğunuzu biliyoruz: İktidarın ucundan küçücük bir pay sahibi olmak uğruna bütün ülkeye nefret salmaktan, en temel insan hakkı olan var olma hakkımızı çiğnemekten çekinmiyorsunuz” ifadelerine yer verildi.

“Tıpkı emeğimiz, kimliğimiz ve bedenimiz gibi, sokaklar da bizimdir” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Elinizi hayatlarımızdan çekin! Yasaklar ve tehditlerinizle bizleri ne kadar yıldırmaya ve utandırmaya çalışsanız da, biz LGBTİ+’lar bugün buradayız, var olduğumuzu haykırıyoruz. Yarın da yürüdüğünüz sokakta, alışveriş yaptığınız çarşıda, gittiğiniz hastanede, çalıştığınız ofiste, okuduğunuz okulda olacağız. Alışın, çünkü biz hiçbir yere gitmiyoruz!” (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.