İzmir'de Gülmen ve Özakça'ya destek eylemi

İzmir'de Gülmen ve Özakça'ya destek eylemi

KESK üyeleri açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için eylem yapıldı. BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, "Oluşabilecek tüm ağır ve geri dönüşü olmayan sonuçlardan bizzat hükümet sorumlu olacaktır" dedi.

İzmir Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen ve 73 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek olmak için Karşıyaka İskelesi önünde oturma eylemi düzenledi.

Basın açıklamasına “İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri”, İnsan Hakları Derneği ve HDP yöneticilerinin yanı sıra ihraç edilen edilen akademisyenler de katıldı. “Yaşamı Savunuyoruz İşimizi Geri İstiyoruz, İşimi Geri İstiyorum” pankartı açılırken, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğrafları taşındı.

‘ORTADA DARBE KARŞITI MÜCADELE YOK’

Eyleme katılanlar adına basın açıklamasını Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven yaptı.

Muhalif milletvekiller için fezlekeler düzenlendiğini belirten Güven, “Gazetelere gece yarısı operasyonları düzenlenmekte, en barışçıl gösteriler yasaklanmakta ya da polis şiddetiyle bastırılmaktadır. Açık ki ortada darbe karşıtı mücadele falan yoktur. Sadece AKP iktidarının kendi yolsuzluk düzeninin devam ettirme amacı vardır. OHAL emekçilere, ezilenlere, tüm muhaliflere saldırmanın hukuksal kılıfı haline getirilmiştir” dedi.

‘ASLOLAN YAŞAMDIR’

Açlık grevinde kritik ve geri dönülemez bir noktaya ilerlediğini söyleyen Güven, “İnancınız, düşünceleriniz ne olursa olsun çağımızın evrensel norm ve değerlerine göre aslolan yaşamdır. Dolayısıyla oluşabilecek tüm ağır ve geri dönüşü olmayan sonuçlardan bizzat hükümet sorumlu olacaktır” diye konuştu.

Basın açıklaması “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz”, “Özgür basın susturulamaz” sloganları ve alkışlarla son buldu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.