İzmir Vanlılar Derneği’nden depremzedelerle dayanışma

İzmir Vanlılar Derneği’nden depremzedelerle dayanışma

İzmir’de merkez üssü Seferihisar olan depremde etkilenen yurttaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan dayanışmalar çığ gibi büyüyor.

İzmir Vanlılar Derneği de akşam saatlerinde Bayraklı’da bulunan deprem bölgesine gelerek, yurttaşların yemek ve çay ihtiyacını karşılamaya başladı.

DAYANIŞMAYI BÜYÜTME ÇAĞRISI

Zeki Müren Parkı’nda tezgâh kurarak yurttaşlara yemek ve çay dağıtan İzmir Vanlılar Derneği Başkan Yardımcı Nuri Tekin, 2011’de Van depremi yaşadığını ve bu acıyı çok iyi bildiğini söyleyerek, yaşanan acının büyük olduğunu belirtti. Dayanışmanın önemine dikkat çekerek kardeşlik vurgusu yapan Tekin, kendi imkânlarıyla yurttaşlara yardımcı olacaklarını söyledi. Yaptıkları dayanışmanın kolektif bir çalışmayla başladığını ve her arkadaşın elinden geldiği oranda dayanışmaya katkı sunduğunu aktaran Tekin, yurttaşların kendilerine “Siz bölgenin insanları çok iyi insanlarsınız. Acımızı paylaşıyorsunuz. Burada olduğunuzdan dolayı çok mutluyuz” dediklerini belirtti. Dayanışmanın kardeşlik olduğunu ifade eden Tekin, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.