İzmir Barosu'ndan yürüyüş çağrısı:Direneceğiz

İzmir Barosu'ndan yürüyüş çağrısı:Direneceğiz

İstanbul'dan sonra İzmir Barosu da avukatlara yarın için yürüyüş çağrısı yaptı. Baro Başkanı Özkan Yücel, “Barolara yapılmak istenen müdahale gerçekte yurttaşların hak ve özgürlüklerine yapılan bir müdahaledir"

 Baroların yapısını değiştirmeye yönelik çalışmalara karşı baroların başlattığı mücadele devam ediyor. İstanbul Barosu 50 bin avukatla eyleme hazırlanırken, İzmir Barosu da avukatlara yarın için yürüyüş çağrısı yaptı.

İzmir Barosu, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından şu çağrıyı yaptı: “Baroları bölme, savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye, hiçbir güce teslim olmayacağımızı bir kez daha ifade etmek için tüm meslektaşlarımızı 29.06.2020 Pazartesi günü saat 19:00’da İzmir Barosu Merkez Binası önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak cübbelerimizle yürümeye çağırıyoruz.”

‘SİYASİ İKTİDAR SAHTE BİR GÜNDEM YARATTI’

İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel, avukatların ve avukatlık mesleğinin çözülmesi gereken birçok sorunu olmasına karşın, siyasi iktidarın baroların seçim sistemine yönelik yapmak istedikleri düzenlemenin baroların ya da avukatların ihtiyacı değil, siyasi iktidarın ihtiyacı olduğunu ifade ederek, “siyasi iktidar sahte bir gündem yaratmış durumda. Baroların yapısını değiştirmek, çoklu baro yaratmak ve barolarda seçim sistemini kendi işine geldiği gibi kurgulamak için çalışma yapıyor” dedi.

“Biz bu çalışmanın arkasındaki gerçek niyetin farkındayız” diyen Yücel, baroların sürekli siyaset yapmakla suçlandıklarına dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Kadın cinayetlerinde mahkemelerde davalara müdahil olmak, İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesi için gerekli tedbirleri alın demek, Kaz Dağları’na, Hasankeyf’e, Türkiye’nin rant için talan edilen her doğa parçasına sahip çıkmak, işkence vakalarında işkencecilerin yargılanması için çaba göstermek, Çorlu’da yaşanan tren kazasında gerçek sorumluların bulunmasını istemek, Soma’da 301 insanımızı yerin metrelerce altına gömüp, kar için gerekli tedbirleri almayan faillerin yargılanmasını istemek, sandıklardan çıkan oylara sahip çıkabilmek için sandık güvenlik kurulları oluşturmak siyaset ise biz siyaset yapmaya devam edeceğiz. Çünkü onların siyaset dediği şeyi biz hukukun işlemesi ve adaletin sağlanması olarak algılıyoruz.”

‘YURTTAŞLARIN DA SORUNU’

Baroların yapısına yönelik müdahalenin bu bağlamda sadece avukatların değil aynı zamanda yurttaşların da sorunu olduğunu ifade eden Yücel, “Barolara yapılmak istenen müdahale gerçekte yurttaşların hak ve özgürlüklerine yapılan bir müdahaledir. Bugün baroların mücadelesi yargının bağımsız kalan son ayağına sahip çıkma mücadelesidir. Baroların bugün yaptığı, her şeyden önce yurttaşların haklarını korumaktır. Biz hukuksuzluğa karşı meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza direneceğiz. Bu zamana kadar yanlarında olduğumuz tüm yurttaşlarımızı da bu mücadelede yanımızda görmek en büyük arzumuzdur” dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.