İYİ Parti’den Yıldırım’a ‘Kürdistan’ tepkisi

İYİ Parti’den Yıldırım’a ‘Kürdistan’ tepkisi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer yaptığı açıklamayla İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın Kürdistan’a ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki ziyareti sırasında Kürdistan’a ilişkin sözlerine tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer yazılı açıklama yaptı.

Temizer açıklamasında, “Sayın Binali Yıldırım’ın terör örgütüne göz kırpan açıklamaları göstermektedir ki, 2015 yılında buzdolabına kaldırıldığı söylenen çözüm süreci yeniden ısıtılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

‘MİLLETİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ TEHDİT EDEN MESAJLAR’

“6 Mayıs darbesi ile milli iradeyi gasp etmek isteyen iktidar partileri yeni bir çözüm süreci ile milletin hukukunu çiğnemeye devam etmektedirler” denilen açıklama şu şekilde devam etti:

PAZARLIK MASASINA OTURMALARI MİLLETİMİZE KURULMUŞ BİR TUZAK: “Öcalan avukatlarıyla görüşsün” diyerek başlatılan süreçle bebek katilinin terör örgütünü yönetmesine ve Türk Devletini tehdit etmesine izin verilmiştir.Sayın Binali Yıldırım’ın terör örgütüne göz kırpan açıklamaları göstermektedir ki, 2015 yılında buzdolabına kaldırıldığı söylenen çözüm süreci yeniden ısıtılmaktadır. Adını “pekeke” diye telafuz ederek terör örgütüne şirinlik yapmak, “Kürdistan, Lazistan” diyerek eyalet ve federasyon imalarında bulunmak milli bütünlüğümüzü tehdit eden mesajlardır. Dün çöp toplama işinden beka sorunu çıkartmaya çalışanların bugün bekamıza kastedenlerle pazarlık masasına oturmaları milletimize kurulmuş bir tuzaktır.

DEVLETİMİZİN İTİBARI OY VE KOLTUK HESAPLARINA FEDA EDİLMEMELİ: Bu sürece İYİ Parti olarak seyirci kalmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Devletimizin yeniden hendeğe sürüklenmesine hiçbir şartta müsaade etmeyeceğiz. Seçim kazanmak için gidilecek adres terörist başı değil, millettir. Terör örgütüyle ve elebaşıyla yürütülen görüşmelere derhal son verilmelidir. Devletimizin itibarı oy ve koltuk hesaplarına feda edilmemelidir. Etnik köken ve inanç farklılıkları üzerinden yürütülen kutuplaştırma ve çatıştırma söylemlerinden vazgeçilmelidir.İYİ Parti olarak süreci takip etmekle yetinmeyeceğimizi ve milletin hukukunu sonuna kadar müdafaa edeceğimizi beyan ediyoruz.

SANDIK DARBECİLERİNİN KARŞISINDA OLACAĞIZ: Her telden çalan ve her kılığa giren siyaset bezirganlığı 23 Haziran’da bir kez daha kaybedecektir. 31 Mart’ta olduğu gibi 23 Haziran’da da nefret değil sevgi kazanacak. Düşmanlık değil birlik ve kardeşlik kazanacak. Yalan, riya ve çok yüzlülük değil iyilik doğruluk ve cesaret kazanacak. Hukuk ve demokrasi kazanacak.İYİ Parti olarak sandık darbecilerinin karşısında, milletin yanında olacağız. 31 Mart’ta siyasi tabloyu değiştiren ve Türkiye’nin yüzünü güldüren İYİ Parti, 23 Haziran’da da güçlüden değil; milletten ve adaletten yana olacak.

Söz veriyoruz: Her şey çok güzel olacak. Söz veriyoruz: Türkiye İYİ olacak. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.