İYİ Parti'de 3 kurucu üye istifa etti

İYİ Parti'de 3 kurucu üye istifa etti

İYİ Parti'den 3 istifa geldi: Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Nevzat Bor ve GİK üyesi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu partiyi eleştirerek görevlerini bıraktı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu üyeleri, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Nevzat Bor ve GİK üyesi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu 24 Haziran seçimlerinin ardından İYİ Parti içerisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdikleri bir basın toplantısı düzenledi. Üç isim de görevlerinden ve partilerinden istifa etti.

‘BÜYÜK VEFASIZLIK GÖSTERİLDİ’

İYİ Parti’nin tek adam rejimini sona erdirerek yeniden parlamenter sistemine dönmek için kurulduğunu belirten kurucu üyeler parti yönetimine eleştirilerini sıraladılar. Üyelere göre, parti yönetiminin en küçük bir hata işleme lüksü yokken, büyük hatalar yaptı. Yeni kurulmuş il- ilçe teşkilat ve başkanlarının milletvekilliğine başvurmasının kabul edilmesini hata olarak gören kurucu üyeler, “Bu durum il ilçe teşkilatları içerisinde ikiliklere sebep oldu. Listelerin hazırlanmasındaki dirayetsizlik ise buna tuz biber ekti. Büyük şehirlerde tanınmamış isimler yer alırken küçük illerde illerin tasvip etmediği kişiler listelere kondu. Yola çıkanlar yerine yolda karşılaşanlar listelere konmak suretiyle büyük bir vefasızlık gösterildi” açıklamasını yaptı. Kurucu üyelere göre CHP ile ittifak yapılması da hataydı ve bu yüzden “AKP’den gelecek oylar engellendi”.

‘MHP’YE GERİ DÖNMEYECEĞİZ’

İYİ Parti’de 12 Ağustos’ta yapılacak Olağanüstü Kurultay’a ilişkin eleştirilerini de sıralayan üyeler, “MHP’de mücadele ettiğimiz yönetim anlayışı, yeni partimize de sıçradı” açıklamasını yaptılar. İYİ Parti’den istifalarının ardından eski partileri MHP’ye dönmeyeceklerini belirten üyeler, “MHP’deki gibi burası da aynı olacaksa biz aynı oyuna gelmeyeceğiz. MHP’ye asla dönmeyeceğiz. Aynı hataların devam ettiği bir yere nasıl geri döneriz?” diye konuştular.

‘SALYA SÜMÜK AĞLAMANIN İNSAN ONURUNA DOKUNMASI GEREKİYOR’

Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, “Liderin yararı ülkenin yararı üstünde tutuluyorsa orada durmanın bir anlamı yoktur. İYİ Parti sayın liderinin gitmesiyle salya sümük ağlamanın da insanın onuruna dokunması gerekiyor” diye konuştu. Yusuf Halaçoğlu ise, “Biz görüyoruz ki burada liyakat, Kuvayi Milliye diye yola çıktık. Ama şimdi başarıyı milletvekilliğine indirgeyip elde edileni başarı diye sundular. Hedefim milletvekilliği olsaydı Kayseri’yi kabul ederdim. Ama bizim hedefimiz tek adamı sonlandırmaktı” dedi.

‘İSTİFA ETMEK İSTEYEN ONLARCA KURUCU ÜYE VAR’

Kurucu üye Nevzat Bor, İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında bazı sorunların olduğunu fakat sözler verildiğini belirterek, “kandırıldık” dedi. Bor istifa eden diğer üyeleri de hatırlatarak, “İstifa etmek isteyen onlarca kurucu üye var” dedi.

Kurucu üye Özcan Yeniçeri AK Parti iktidarının çok güçlü olduğunu belirterek, “Böyle bir anlayışla iktidara karşı duramayız. Karşımızda her şeye sahip bir iktidar var. Bu muhalefetle mi iktidarla mücadele edeceksiniz? Türkiye’nin ciddi bir muhalefete ihtiyacı var” dedi. Yeniçeri’nin bu sözlerinin ardından gazetecilerden yöneltilen yeni parti mi kuracaksınız sorusuna kurucu üyeler, “Hayır o bizim işimiz değil” yanıtını verdiler.

ÜLKÜCÜLER TASFİYE EDİLECEK İDDİASI

Meral Akşener’in yeniden aday olacağının kesin olduğunu söyleyen kurucu üyelere göre Akşener yeniden seçilse dahi parti içerisinde değişim söz konusu olmayacak. Kurucu üye Boz, ‘Başarısızlığın sebebini ülkücüler olarak görüyorlar’ dedi ve ‘parti içerisindeki ülkücülerin tasfiye edileceğini’ ileri sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.