İYİ Parti seçim beyannamesini açıkladı

İYİ Parti seçim beyannamesini açıkladı

İYİ Parti, 'Milletimizle Sözleşme' adını verdiği seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede parlamenter sisteme dönüş, yeni anayasa, OHAL'in kaldırılması, TRT'nin satılması gibi başlıklar dikkat çekti.

İYİ Parti, 24 Haziran seçim vaatlerinin yer aldığı beyannameyi Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıyla açıkladı.

Salona seçim kampanyasının ana sloganı “Yüzünü Güneşe Dön Türkiye” ile “Akşener Cumhurbaşkanı, Hep Beraber, 81 Milyon, Kendine Güven, Bize Güven, Türkiye’ye Güven”, “İYİ’ler kazanır” pankartları asıldı.

Akşener, salona “Hoşgeldiniz sayın cumhurbaşkanı, hoşgeldiniz sayın genel başkanım” anonsuyla girdi. Katılımcıları selamlayan Akşener’e İYİ Parti’nin en genç milletvekili adayı Merve Asa çiçek hediye etti. İstiklal Marşı okunmasının ardından Akşener’in kürsüye çıkışı sırasında, “Cumhurbaşkanı Akşener” dövizleri açıldı, sloganlar atıldı. Konuşmasına aralarında Samsun il başkanı ve milletvekili adaylarının bulunduğu İYİ Partililerin geçirdiği kaza nedeniyle geç kaldığını söyleyen Akşener, geç katılım için özür diledi. Katılımcıları selamlarken Akşener’in “Demir dağları delen eller burada” sözleri büyük alkış aldı. Parti politikalarının genel boyutlarını anlatan Akşener’in “Demokrasi tek kişinin eline verilmeyecek kadar değerlidir. Bu değeri yaratacak olan parlamenter sistemdir” sözleri büyük alkış aldı.

OHAL KALKACAK YENİ ANAYASA YAPILACAK

Parlamenter sisteme dönüleceğini de vurgulayan Akşener “Egemenliği yeniden millete verecek parlamenter sisteme dönüş hedefini gerçekleştireceğiz. Taşıdığınız kimlik belgeleri dışında ağa da yoktur paşa da yoktur. Huzurlu mutlu bir ilkede güvende yaşanması için varız. OHAL’e göreve geldiğimiz an itibariyle derhal son vereceğiz. Geniş bir toplumsal uzlaşmayla hazırlayacağımız yeni anayasa ile hak ve özgürlükleri teminat altına alacağız” dedi.

TRT’Yİ SATACAĞIZ VAADİNE BÜYÜK ALKIŞ

Akşener konuşmasında basın özgürlüğüne vurgu yaptı, “TRT’yi satacağız” dedi. Büyük alkış alan bu sözler üzerine Akşener, “Büyün vaatlerin içinde en çok alkış alan TRT’nin satılması oldu” dedi.

SEÇİM BARAJI YÜZDE 5’E İNECEK

Akşener yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 5’e çekileceğini açıkladı.

CEMAAT MESAJI

Kamu Reformu Yasa Tasarısı’yla merkezi idarenin yeniden yapılandırılacağını söyleyen Akşener “Eş dost, arkadaşa dayalı değil, bilgiye dayalı karar alan devlet yapısını tesis edeceğiz. Devlette, meşru hiyerarşik yapı dışında, hiçbir grup veya örgütün yapılanmasına, izin vermeyeceğiz” dedi.

‘İŞE ALIMDA MÜLAKATA SON’

İşe alımlarda mülakat uygulamasını da eleştiren Akşener, “Diğer tüm merkezi sınavların olduğu gibi, Kamu Personeli Seçme Sınavının da güvenliğini sağlayacak, terör örgütlerine soru servis edenlerin dönemini kapatacağız. Aynı şekilde, mülakatla işe alım uygulamasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, istisnasız olarak 657 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilmesini sağlıyoruz. Devlet çalışanları arasında farklı br uygulama içerisinde olamaz” vaadinde bulundu. (DUVAR)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.