İYİ Parti Sakarya İl Başkanı’ndan Kürdistan bayrağına hakaret

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı’ndan Kürdistan bayrağına hakaret

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kürdistan Bölgesi heyeti ile oturduğu masaya konulan Kürdistan bayrağını göstererek, “Yemekte ne vardı bakan bey, paçavra çorbası mı?” şeklinde yorum yaptı. Tepki yağdı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, beraberindeki bir heyetle 4 Eylül Cuma günü Ankara’ya gitti.

Kürdistan Bölgesi heyeti ilk önce Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile kahvaltıda bir araya geldi. Ardından öğleden sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Kürdistan Bölgesi heyetinin Mevlüt Çavuşoğlu ile kahvaltıda bir araya geldiği görüşmede, masada Türkiye, Irak ve Kürdistan bayrakları yer aldı.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçarslan, sosyal medya hesabı üzerinden, Mevlüt Çavuşoğlu’nun önündeki Kürdistan bayrağını çembere alarak, “Yemekte ne vardı bakan bey, paçavra çorbası mı?” şeklinde paylaşım yaptı.

Çok sayıda tepki aldı

Selçuk Kılıçarslan’ın Kürdistan bayrağına “paçavra” diyerek hakaret etmesi, kendi paylaşımının altında tepki ile karşılaşmasına neden oldu.

Vangölü Hukuk Bürosundan avukat Nedim Avcı, Başkan Neçirvan Barzani’nin ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve BM Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert ile yaptığı görüşmelerin resimlerini paylaşarak, “Bütün dünyanın tanıdığı bir bayrak sırf Kürtlere ait diye tahammül edemiyorsunuz. Bayrağa tahammülü olmayan elbette ki vahşice saldırır. O yüzden Sakarya’da yaşanan vahşetlere şaşırmıyoruz ama unutmuyoruz da...” ifadelerini kullandı.

Op. Dr. Feridun Baysal da, wikipedia’nın Kürdistan Bölgesi ile ilgili bölümünü paylaşarak, “Konuyu bilmeden konuşan,yazan arkadaşlar için Wikipedia’dan bilgi vermek gerekli. Dışişleri bakanımızın oturduğu masadaki bayraklardan biri Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bayrağıdır. Bizim de ülke olarak uluslararası siyasette muhatabımızdır. Bu nedenle garip bir durum yok” dedi.

Gazeteci Karwan Faidhi Dri de, “Bazıları hala soruyorlar neden Sakarya’da ırkçılık var. Bakın KÖTÜ Partinin il başkanı ne diyor” paylaşımı yaptı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum