İYİ Parti-MHP arasında 'kontrollü' gerginlik!

İYİ Parti-MHP arasında 'kontrollü' gerginlik!

MHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim Meclis’e taşındı. İki lider kürsüde birbirlerine dönük sert açıklamalar yapmayı sürdürürken Meclis güvenliği de alarmdaydı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin karşılıklı sert açıklamaları ile başlayan, bir grup MHP’linin Akşener’in evinin önünde gösteri yapması ile tırmanan gerilim Meclis’e taşındı.

İki lider kürsüde birbirlerine dönük sert açıklamalar yapmayı sürdürürken Meclis güvenliği de alarmdaydı. İki liderin ve partililerin karşılaşmaması için yeni önlemler alındı.

Geçtiğimiz hafta iki parti arasında büyüyen gerilim arka arkaya, üstelik yan yana salonlarda grup toplantısı yapılacak olması dolayısıyla hem iki parti yöneticilerini hem de Meclis polisini harekete geçirdi. Sabah saat 09.45’teki grup toplantısına katılmak için Meclis’e gelen İYİ Partililer her zaman olduğu gibi iktidar kulisinden değil, iktidar kulisinin bahçesine açılan kapılardan grup salona alındı. Ziyaretçilerin yaka kartları tek tek kontrol edilirken, kartlarını takmayanlar da sık sık uyarıldı. Bu arada iktidar kulisinin bahçesine de demir polis bariyeri konuldu. Böylece grup toplantısına katılmak için gelen MHP’lilerle İYİ Partililerin arasına da set çekilmiş oldu.

İki parti arasına bariyer gerildi…

AKŞENER MECLİS’TE KALMADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçen hafta yapılan ilk grup toplantısına iktidar kulisine açılan sol kapıdan giriş yapmış, sağ kapıdan çıkarak Meclis’teki makam odasına çıkmıştı. Akşener ile Bahçeli saniye farkıyla karşılaşmamıştı. İYİ Parti lideri bu kez grup salonuna geçen hafta çıkış yaptığı kapıdan girdi ve grup toplantısı bittikten sonra aynı kapıdan çıktı. Geçtiğimiz hafta grup toplantısını tamamladıktan sonra Meclis’teki makam odasına geçen Akşener, bu kez toplantı biter bitmez Meclis’ten ayrılmayı tercih etti. Böylece Bahçeli ile karşılaşma riski tamamen ortadan kalktı.

AKŞENER’DEN DERVİŞOĞLU POZU

Akşener ile Bahçeli arasındaki tartışma sürerken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da Bahçeli’ye dönük bir sosyal medya mesajı nedeniyle hedefteydi. Eski MHP yöneticisi olan Dervişoğlu’na dönük sosyal medyadan yapılan sert paylaşımlara yanıt grup salonunda verildi. Akşener, Dervişoğlu ile yan yana oturdu.

PARTİLİLER AKŞENER’E SAHİP ÇIKTI

MHP ile yaşanan gerilim İYİ partililerin de ana gündemiydi. Grup toplantısı geçen haftaya göre daha kalabalıktı. Ankara il başkanı ve teşkilatlarının yanı sıra Tokat, Bolu, Isparta, Kocaeli, Kırklareli ve Adana olmak üzere çok sayıda il teşkilatı destek için grup salonundaydı. “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı ile salona giren Akşener’e partinin gençleri de üzerinde “İYİ Gençlik” yazılı bir tablo hediye etti. Bu sırada “Dik dur eğilme, Türk milleti seninle” sloganları atıldı.

4 KEZ ‘SAYIN BAHÇELİ’ DEDİ

Konuşmasına geçen hafta yaşananlara değinerek başlayan Akşener’in konuşması tansiyonu düşürmeye dönük bir konuşma değildi. Bugüne kadar daha çok ima ile MHP ve liderine dönük mesajlar veren Akşener bu defa dört kez “Sayın Bahçeli” diye seslendi. Akşener, “Yaşadığımız onca şeye rağmen, artık daha beteri olmaz, diyorduk ama, Sayın Bahçeli, yine yaptı yapacağını ve Türk siyasetine, kara bir leke çaldı… Sayın Bahçeli; sen, Cumhuriyetin kurucu iradesinin, Türk milliyetçiliğinin bayrağını düşürdün. Sen onu, saray kapısına serecektin ki, biz razı olmadık. Milliyetçilik, bin 100 odalı saray bahçelerinde kök salmaz Sayın Bahçeli. Sayın Bahçeli; Türkiye seninle yeterince zaman kaybetti. Ben de seninle daha fazla vakit kaybedecek değilim.”

MHP GRUBU SALONA SIĞMADI

MHP grubu da İYİ Parti ile yaşanan gerilimin gölgesinde toplandı. İlk haftaya göre çok daha yoğun bir katılım vardı grup toplantısına. Katılımın yüksekliği nedeniyle çok sayıda ziyaretçi salona giremedi, kuliste ve bahçede bekledi.

‘AYAĞIMIZA BASANIN AKLINI ALIRIZ’

Akşener gibi Bahçeli’nin konuşması da tansiyonu düşürecek bir konuşma değildi. Bahçeli, yaklaşık 45 dakika süren konuşmasının sonunda yaşanan gerilime değindi, Akşener’in ilk grup toplantısındaki sözlerinden rahatsızlıklarının çok açık olduğunu söyledi. “İP Genel Başkanı” diyerek direkt Akşener’i hedef alan Bahçeli, “Elle gelen düğün bayram diyoruz, gelecekleri varsa görecekleri olduğunu haykırıyor, hatırlatıyoruz… Milliyetçi Hareket Partisi’nin hükmü şahsiyetine kim dil uzatırsa, kimler el kaldırırsa ya o dili kopartırız, ya da eli kırarız… Biz kum torbası değiliz, önüne gelenin şamar oğlanı değiliz, her kabalığı, her saldırganlığı sineye çekecek acziyete sahip hiç değiliz. Ayağımıza basan olursa, uyarıyorum aklını başından alırız” dedi.

METİNDE İYİ PARTİ, KÜRSÜDE ‘İP’

MHP lideri Bahçeli İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana yaptığı gibi “İP” ifadesini kullanmayı sürdürdü, ancak gazetecilere dağıtılan konuşma metninde “İYİ Parti” yazılması dikkat çekti.

Akşener ile Bahçeli arasında kürsü konuşmalarına taşınan “kontrollü” gerilimin bundan sonra nasıl devam edeceği merak konusu. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.