İYİ Parti: Hükümeti kime şikayet edelim?

İYİ Parti: Hükümeti kime şikayet edelim?

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu'dan ekonomi değerlendirmesi: Krizin geleceği belliyken, hükümet hiçbir tedbir almadı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısından sonra açıklama yapan Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu AK Parti’nin ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

Kavuncu, TÜFE’nin, Haziran 2003’ten beri en yüksek seviyede olduğunu vurguladı.

Sadece son 3 ayda elektrik ve doğalgaza gelen zamların konutlarda yüzde 30’u, sanayide yüzde 50’yi bulduğu belirten Kavuncu hükümete şu soruları yöneltti:

” ‘Zam yapan esnafı, zabıtaya şikayet edin’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyorum; Elektrik ve doğalgaza 3 ayda 3 zam yapan Hükümet’i kime şikayet edelim? Bu sıkıntıda uçak alan Hükümet’i kime şikayet edelim? Sarayında ejder suyu içen Hükümet’i kime şikayet edelim?”

KRİZİN GELECEĞİ BELLİYDİ

Krizin geleceği çok öncesinden belliyken, hükümetin hiçbir tedbir almadığını söyleyen Kavuncu, “Sonunda, artık herhalde memleketi nasıl bir felakete doğru sürüklediklerini anlamış olacaklar ki, geçtiğimiz hafta hepimizi şok ederek, dümeni tekrar Amerika’ya kırdılar. Önce Sayın Cumhurbaşkanı Külliye’de Amerikalı yatırımcıları ağırladı ve ‘Bize yatırım yapın’ diyerek talepte bulunulduğunu söyledi. McKinsey danışmanlık şirketiyle yapılan anlaşmayı, “Sonra Amerika seyahatleri sırasında Damat Bey, tabiri caizse bombayı patlattı. Ekonomi yönetimiyle ilgili Amerikalı bir danışmanlık şirketiyle anlaştıklarını açıkladı” cümleleriyle değerlendiren Buğra Kavuncu, bu gelişmeyi şu şekilde analiz etti:

“Bu şirketin, yeni kurulan ‘Maliyet ve Dönüşüm Ofisi’ ile birlikte çalışıp, yapılan işleri 3 ayda bir kontrol edeceğini söyledi. Yani resmen Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomi yönetimine Amerikalı bir kayyum atadılar. Anayasal bir kurum olan ama tamamen işe yaramaz hale getirdikleri Sayıştayımız dururken, gittiler devletin harcamalarının kontrolünü, yani Sayıştay’ın görevini, Amerikalı bir firmaya verdiler. Devlet, yurtdışında güvenilirliğini kaybettiği için, kendi kurumlarının yaptığı denetimde itibar görmeyeceğini düşünüyor olsa gerek. Biz de bunu anlatmaya çalışıyorduk. Cumhurbaşkanı damadının hazine ve maliye bakanı olduğu bir ülkede, dünya o ülkenin kurumlarına itibar etmez.”

SERMAYE DESTEĞİ İŞSİZLİK FONUNDAN MI  SAĞLANDI?

McKinsey şirketiyle yapılan anlaşmalar ışığında üç kamu bankasına şeffaf olmayan bir şekilde 11 milyar dolarlık sermaye desteği sağlandığını belirten İYİ Parti Sözcüsü, “Bu asla kabul edilemez. Yandaşlara verilen ucuz krediler ve tahsil edilemeyen alacaklar nedeniyle kamu bankalarının uğradıkları zararları, milyonlarca işçimizin maaşlarından kesilen paralarla kapatmaya kimsenin hakkı yok. Bu yüzden bu sermaye desteğinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyoruz. Ayrıca diğer bankalarımızın durumlarıyla ilgili de kamuoyunun bilgilendirilmesi istiyoruz. Bu amaçla Ankara Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Sn. Durmuş Yılmaz TBMM’de yazılı bir soru önergesi verdi. Umarız Sn. Albayrak bu önergeye cevap verir. Bu konunun takipçisi olacağız”  ifadelerini kullandı.

‘AMACIMIZ KADER MAHKUMU TABİRİNİ ORTADAN KALDIRMAK’

MHP tarafından getirilen af teklifini de eleştiren Buğra Kavuncu alelade ve yangından mal kaçırırmışçasına hazırlanmış mevcut af teklifine karşı olduğunu söyledi. Af konusunun, cezaevlerinde yüksek bir beklenti oluşturduğunu, cinin şişeden çıktığını vurgulayan Kavuncu, kendileri için ancak toplumsal mutabakat sağlanmak suretiyle, mağdurların ve sivil toplum örgütlerinin de görüşleri alınarak; ayrıca gerçek kader mahkumlarının tespitinin gerçekleştirilmesiyle, bu şahıslara yönelik af çıkarılmasının görüşülmesinin kabul edilebilir olduğunu ifade ederek, “İYİ Parti’nin temel amacı, ülkemizde özellikle eğitim ve yargı alanlarında yapılacak reformlarla bir yanda suç oranının azalmasını, diğer yandan yalnızca ülkemizde kullanılan “kader mahkumu” tabirinin ortadan kalkmasını sağlamaktır” dedi.

‘PEKİ DAMAT NASIL BAKAN OLDU?’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday belirleme süreçleri hakkında yaptığı konuşmaya da atıfta bulunan Buğra Kavuncu iktidara şu soruları yöneltti: “Cumhurbaşkanı, kendi partililerine aday belirleme sürecinde, ‘Kimse akrabam diye aday getirmesin’ diyor. Merak ediyorum; acaba AKP’liler şu soruyu kendisine sormak istemezler mi? Peki damat nasıl bakan oldu? Danıştay Başkanı’nın kızı nasıl hukuk dairesi başkanı oldu? Bu kurallar sadece bizler için mi geçerli?”

Buğra Kavuncu ayrıca artık İstanbul İş Başkanlığı görevini yürüteceğini duyurduktan sonra, “Dünyanın ve Türkiye’nin gözbebeği olan İstanbul’da, İYİ Parti olarak fark yaratacağız ve İstanbul’u alan, Türkiye’yi alır şuuruyla hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.