İYİ Parti Ankara'da iki ilçeyi istiyor

İYİ Parti Ankara'da iki ilçeyi istiyor

İYİ Parti'nin Ankara'da AK Parti'nin MHP'ye bıraktığı iki ilçede ısrarcı olduğu öne sürüldü.

Ankara Büyükşehir için CHP’den aday olan Mansur Yavaş’ı destekleme kararı alan İYİ Parti, iki ilçede ise kendi adayının desteklenmesini istiyor.

Cumhuriyet’in haberine göre, İYİ Parti, CHP’den mevcutta MHP’li belediyeler Etimesgut ile birlikte Gölbaşı’nda da CHP’nin kendilerini desteklemesini bekliyor.

İYİ Parti’nin bu iki ilçede MHP’li seçmenin oylarını alabileceğini düşündüğü belirtiliyor.

Öte yandan CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde 21 büyükşehirde işbirliği yapılmasına yönelik uzlaşının kapsamının yaklaşık 20 il ve pek çok ilçeyi de içine alacak şekilde genişleyeceği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun dün İYİ Parti temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede, 21 büyükşehir belediyesinin dışında il ve ilçe belediyelerine ilişkin de uzlaşı sağlandığı belirtildi.

İYİ Parti CHP’nin elindeki mevcut 8 il belediyesi olan Burdur, Sinop, Giresun, Kırklareli, Zonguldak, Edirne, Çanakkale ve Yalova’da aday çıkarmayacak ve CHP’yi destekleyecek. İYİ Parti ayrıca Bolu, Sivas ve Kırşehir’de de CHP’yi destekleyecek. CHP ise Isparta, Düzce, Nevşehir, Osmaniye ve Kırıkkale’de aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. İki parti arasında özellikle ilçeler konusunda da bir uzlaşı sağlandığı ifade ediliyor. Söz konusu illerin dışında Afyon, Amasya, Yozgat ve Çorum’da da işbirliği olabileceği belirtiliyor.

CHP ile İYİ Parti arasında uzlaşı sağlanan il belediyelerinin 4 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında açıklanabileceği belirtiliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.