İÜ Diş Hekimliği öğrencileri eylemi sürdürüyor

İÜ Diş Hekimliği öğrencileri eylemi sürdürüyor

Silivri merkezli depremde binaları hasar gören İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin öğrencileri bugün de eylem yaptı.

Çapa’da bulunan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin öğrencileri depremde hasar gören binalara girmek istemediği için başlattığı eylemi sürdürüyor.

İstanbul’da 26 Eylül’de meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremde hasar gören fakültenin bahçesinde eylem yapan öğrenciler, “Deprem sonrasında fark ettik ki bu binada can güvenliğimizin teminatı yok” dedi. Dekan’ın “Bu iş böyle olmaz” diyerek eylemin sonlandırılmasını istediğini aktaran öğrenciler, güvenlik görevlilerininde çekim yapılmasını engellediği söyledi. Öğrenciler,  “Hocalarımız, kendimiz, tüm sağlık personelleri ve hastalarımız adına korkuyoruz. Binamızın dayanıklılığının teknik üniversitelerce incelenip kanıta dayalı ve şeffaf bir şekilde bizlere ve tüm Türkiye’ye sunulmasını talep ediyoruz. Bu rapor açıklanana kadar da eğitimin ve hasta bakımının kesinlikle durdurulmasını istiyoruz” diye konuştu.

‘SIVA YAPILDIĞINI GÖZLERİMİZLE GÖRDÜK’

Dekan’ın “Sıva yapmadık karbon güçlendirme yapıldı” açıklamasına da karşı çıkan öğrenciler, “Sıva yapıldığını gözlerimizle gördük” dedi.

Binadaki yarıkların sıva ile kapatıldığı görüldü. Fotoğraf: Evrensel

Diş Hekimleri Odası İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay, beş gün önceki depremde binada gözle görülür hasar oluştuğunu vurguladı ve binanın 1999 yılındaki depremde de hasar gördüğünü hatırlatı. Binanın 20 yıl içinde onarılmadığını belirten Atalay, “O zamandan beri binanın çeşitli yerlerinde problemler çıkıyormuş, palyatif önlemlerle bu hasarlar onarılıyormuş” diye belirtti. Bu depremde de kolonların ciddi hasar gördüğünü vurgulayan Atalay, “Rektörümüz yapı işlerinden birkaç eleman göndermiş ve kolonlardan meydana gelen bu hasarlar onarılabilir, depremden önceki tablo arasında büyük bir değişiklik yok demişler” dedi. (Evrensel)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.