'İttifak'ta güvenli bölge mesajı: Bir kalemde sileriz!

'İttifak'ta güvenli bölge mesajı: Bir kalemde sileriz!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli il başkanları toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Güvenli bölge Türkiye'nin olmalı" açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il başkanları toplantısı öncesinde Ülkücü Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Bahçeli, anıtta bulunan “Gökbörü Otağı”nda bir süre partililerle sohbet etti, daha sonra toplantının yapılacağı otele geçti.

Kızılcahamam Patalya Otel’de il başkanlarıyla bir araya gelen Bahçeli, basın toplantısı düzenledi. Seçim gündemiyle bir araya gelen il başkanlarıyla yapılan toplantıda, “Cumhur İttifakı’nın esaslarına riayet” için yapılması gerekenler ve 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili teşkilatların yürüteceği genel çalışmalar ele alındı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fırat’ın doğusunda oluşturulması gündeme gelen güvenli bölgeye ilişkin, “Güvenli bölge Türkiye’nin kontrolünde olacaksa buna denilecek bir şey yoktur” dedi. Güveli bölgenin sınırlarının Türkiye’nin kontrolünde olmaması durumunda Cumhur İttifakı’nın bozulacağının mesajını veren Bahçeli, “Bu günler çok öncelerden ön görülmüştür. Şartlarını sınırlarını sürecini ve zamanını biz belirlemişsek yine sorun yoktur. Kuralı koyan, yaptırımını ispat eden, siyasetle bir adım önde ve üstte olacaksak sorun yoktur. Ancak ABD’ye kanacaksak, güvenli bölge diye tampon bölgeye tamam diyeceksek herkesi uyarıyorum ki bu güne kadar yaptıklarımızın üzeri bir kalemde çizilecektir. Süreç neyi gerektiriyorsa gerektirsin, haklı davamızdan kesinlikle dönmemeliyiz.” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamaları şu şekilde;

AKŞAM YANIP SABAH SÖNMEDİK: Bizim meselemiz vatandır. Bizim meselemiz milli bekadır. O nedenle işimize bakalım. Dedikodu ile geçirecek vakit yoktur. bekleyecek, geride kalacak hak ve hal de yoktur. Sürekli hareket halinde olacak, bir adım önde olacağız. Çünkü sorumluluğumuz hakikaten ağırdır. Sorumlu olduğumuz bir mazimiz vardır. Türkiye’mizin çözmesi gereken sorunları vardır vr karşımızdadır. İhmale kapı aralamak ihanete kapı aralamaktır. Siyasetin doğru olması kadar doğru siyasetin yapılması tarihi önemdedir. Halkın yanında olmak doğru tutumdur. Hakikatin sözcüsü olmak doğrunun ta kendisidir. Çıkarlarımızın akıntısına hiç kapılmadık. Yarım asırdır dediğimizi yaptık. Yapacaklarımızın vaadini verdik. Akşam yanıp, sabaha dönmedik. Asla eğilmeyeceğiz, biliniz ki asla vazgeçmeyeceğiz.

YENİ BİR TARİH YAZILMASINI ARZULUYORUZ: İki ana siyasi hedefi belirledik. Birincisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin 31 Mart’tan güçlenerek çıkması. Zillet ittifakının yeni hükümet sistemini boğma emelini bozguna uğratmak gayemizdir. İkinci hedefimiz milli bekamız üzerinde oynanan tehlikeli oyunların tahribatıdır. Yerel seçimlerde Türkiye’nin yeni bir tarih yazmasını arzuluyoruz.

4 ŞUBAT’A KADAR BAŞVURULAR YAPILACAK: Uzlaşmamız az evvel dile getirdiğimiz 4 ayaklı stratejimizle varlık bulmuştur. Bugüne kadar iki etap halinde belediye başkanı adaylarımızı açıkladık. İlk seferde 248, ikinci seferde 464 olmak üzere 712 belediye başkanı adayımızı milletimizin huzuruna çıkardık. 220 adayı milletimize önümüzdeki günlerde takdim edeceğiz. İl başkanlarımızdan tam hassasiyet beklediğimizi dile getirmek isterim. İl genel meclis üyesi adaylarımızın hazırlığı titizlikle sağlanacaktır. 4 şubat 2019’a kadar partimize başvurular yapılacaktır. Siyasetimizi gölgeleyecek hiçbir ilişki içinde olmadık. El avuç açmadık, aman demedik. Sizlerden bekliyorum ki duruşumuzu, değerlendirmelerimizi her insanla paylaşınız. Sürekli sulama değersizliğe işaret eder. Bizim değersizlikle işimiz yoktur. 1 Nisan için sinsi sinsi kurgu yapanları…. Başaramazsak gök girsin kızıl çıksın. Teneke gürültüsü çıkaranları yeneceğiz.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.