İtalya'daki köprü enkazından 'yardım çığlıkları' geliyor

İtalya'daki köprü enkazından 'yardım çığlıkları' geliyor

İtalya, en az 35 kişinin hayatını kaybettiği köprüyü tartışıyor. Dün aniden çöken köprünün enkazından yardım çığlıkları geldiği belirtiliyor.

İtalya, Cenova’da bir otoyol köprüsünün çökmesi sonucu en az 35 kişinin hayatını kaybetmesini tartışıyor. Cenova Belediyesi iki günlük yas ilan ederken, BBC Türkçe’nin haberine göre enkaz bölgesinde ‘yardım isteyen insanların çığlıkları’ duyuluyor.

En az 15 kişi yaralandığı olayda kayıp kişi sayısının dört ila 10 arasında değişebileceği belirtiliyor. Sivil Savunma’dan yapılan açıklamada, bölgedeki sanayi tesislerine ait bazı hangarların enkaz altında kaldığı ancak İtalya’da bugünlerin tatil dönemi olması nedeniyle boş olduklarının tahmin edildiği belirtildi.

Cenova’da A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü, bölgenin yoğun yağış altında olduğu öğlen saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştü. 45 metre yüksekliğindeki köprü üzerinde bulunan 30 ila 35 araç ile üç ağır tonajlı araç enkaz altında kaldı. Nüfusun yoğun olduğu bir bölgede yaşanan olayın ardından, köprünün ayakta kalan kısımlarının da çökme ihtimaline karşı civardaki 11 binada yaşayan 432 kişi tahliye edildi.

1182 metrelik betonarme Morandi Köprüsü 1967 yılında hizmete açılmıştı. Köprüdeki çökme sonrası, ülkedeki altyapı bakımsızlığı eleştirilmeye başlandı.  İtalya’da geçen yıl da otoyollarda iki benzer köprü ve üst geçit çökmesi vakası yaşanmış, hayatını kaybedenler olmuştu. Karayolları Müdürlüğü ise olayın, betonarme yapıdaki köprüde güçlendirme çalışmaları sürerken meydana geldiğini açıkladı.

‘YAĞMURU YÜZÜNDEN ÇÖKTÜ DEMEK SAÇMALIK’

Cenova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Doçent Antonio Brencich ise köprünün hava koşulları nedeniyle çökmüş olabileceği söylentilerini “saçmalık” diye niteledi. Brencich, köprünün yaşlanmış olduğu iddialarıyla ilgili olaraksa “Bir betonarme köprünün 50 yıl sonra ömrünü doldurması için kötü yapılmış ve kötü korunmuş olması gerekir” dedi.

‘CEHENNEM GİBİ’

İtalyan basınına göre olay yerinde görev yapan arama-kurtarma ekipleri karşılaştıkları manzarayı “cehennem gibi” diye tanımladı. Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli olayı “korkunç bir trajedi” diye niteledi. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.