İtalya'da korona virüsünden ölenlerin sayısı bini geçti

İtalya'da korona virüsünden ölenlerin sayısı bini geçti

Azerbaycan'da korona virüsü bulaşan bir kişi hayatını kaybetti ve ülkede virüs nedeniyle ilk ölüm yaşandı. İtalya'da ise ölü sayısı 1016'ya yükseldi.

Dünya genelinde yeni tip korona virüsünün (Covid-19) bulaştığı kişi sayısı 125 bini geçti. Azerbaycan’da korona virüsü nedeniyle ilk ölüm yaşanırken çok sayıda Avrupa ülkesinde vaka sayısı arttı. İspanya’da bu sabah 64 olarak açıklanana ölü sayısı 84’e yükseldi.

Korona virüsüyle ilgili son gelişmeler özetle şöyle:

  • İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, korona virüsü vaka sayısının 12 bin 839’a çıktığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde, virüs bulaşanların toplam sayısının 15 bin 113 olduğunu açıkladı. Bugün 189 kişinin daha öldüğünü söyleyen Borrelli, toplam sayının 1016’ya çıktığını aktardı. Acil durumun başladığı 21 Şubat’tan bu yana ölenlerin yüzde 98’inin 68 yaş üstü olduğunu ifade eden Borelli, 1153 kişinin de yoğun bakımda tedavi gördüğünü dile getirdi. Borrelli, dün 1045 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının, bugün 213 kişi daha artarak 1258’e yükseldiğini belirtti.

İTALYA’NIN KUZEYİNDEKİ METAL İŞÇİLERİ GREVE ÇIKTI

  • İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin dün imzaladığı kanun hükmünde kararnameyle, kuzeydeki bazı bölgelerde üretimi aksatmamak için gerekli önlemler alındıktan sonra fabrikaların çalışmaya devam etmesine yönelik karar protesto edildi. Çalışmak zorunda olan olan metal işçileri, gün boyu greve yaptı.
  • Vaka sayısının 1966 olduğu Almanya’da, 67 yaşındaki bir kişi korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti ve ülkede virüsten ölenlerin sayısı 4’e yükseldi.
  • Danimarka’da 101 kişi de daha virüs tespit edildi ve vaka sayısı 615 oldu. Belçika’da da vaka sayısı 85 artarak 399’a çıktı.
  • Vaka sayıları Norveç’te 648’e, Portekiz’de 78’e, Romanya’da 49’a, Arnavutluk’ta 23’e Lüksemburg ile Sırbistan’da 19’a, Letonya ve Macaristan’da 16’ya, Kuzey Makedonya ve Malta’da 9’a, Bosna Hersek’teki Sırp Cumhuriyeti’nde ise 11’e yükseldi.

BEYAZ SARAY VE PENTAGON ZİYARET KAPATILDI

  • Hırvatistan’daki vaka sayısı 19’a yükselirken, Başbakan Andrej Plenkovic 100 ve üzeri kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin ertelendiğini açıkladı.
  • Vaka sayısının 57 olduğu Slovenya’da ise Başbakan Marjan Sarec’in talimatıyla eğitime ara verildi.
  • İspanya Sağlık Bakanlığı, Covid-19 teşhisi konulan hastalarda ölü sayının 84’e yükseldiğini, virüsün bulaştığı toplam hasta sayısının da 2 bin 968 olduğunu duyurdu. Ölü sayısı bu sabah 64 olarak açıklanmıştı. Bakanlık, ölü ve vaka sayılarının yarısının başkent Madrid’de olduğunu aktardı. İspanyol parlamentosu da iki hafta süreyle çalışmalarına ara verdi.
  • ABD’de etkisini artıran korona virüsüne yönelik önlemler kapsamında Beyaz Saray, ABD Kongresi ve Savunma Bakanlığı (Pentagon) binaları ziyaretçilere kapatıldı.
  • Korona virüsüne yakalananların sayısı Kuveyt’te 80’e, Suudi Arabistan’da 45’e çıktı.
  • Malezya, korona virüsünün yayılması nedeniyle Danimarka’dan Malezya’ya seyahatleri geçici süreliğine yasakladı. Malezya Özel Hizmetler Bakanı Mohd Rıdvan Mohd Yusuf, Danimarka’dan Malezya aktarmalı seyahatlerin de yasak kapsamına girdiğini açıkladı.
  • Kıbrıs Cumhuriyeti’nde (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) bir kişi de daha virüs tespit edildi ve vaka sayısı 7’ye ulaştı.
  • Azerbaycan’da, korona virüsü nedeniyle ilk ölüm yaşandı. Virüsle mücadele için kurulan merkezden yapılan açıklamada, 51 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.