İtalya'da köprü çöktü: En az 20 ölü

İtalya'da köprü çöktü: En az 20 ölü

Ambulans servisi yetkilisi olay nedeniyle onlarca kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İtalya'nın Cenova kentinde üzerinde otoyol bulunan Morandi Köprüsü çöktü. İtalan basını kazada en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Olay yerine çok sayıda acil durum ekibi gönderildi.

La Repubblica'nın haberine göre, İtalya'nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan Morandi Köprüsü şiddetli fırtına sırasında çöktü. İtalyan polisi Twitter'dan yaptığı açıklamada fırtında çöken köprü nedeniyle onlarca kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Gazete, bazı evlerin de köprünün enkazı altında kaldığını bildirdi. Görgü tanıkları ise en az 10 aracın köprü yıkıntılarının altında olduğunu belirtti. 

Enkaz altında kalanları çıkarmak için acil servis ve itfaiyenin müdahalesinin sürdüğü, bazı yaralıların hastaneye sevk edildiği bildirildi. Köprünün yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabileceği ancak olayda şiddetli yağmurun da etkili olduğu düşünülüyor.

'ÇOK BÜYÜK BİR TRAJEDİ'

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Neler yaşandığını büyük bir endişeyle takip ediyorum. Genoa, çok büyük bir trajedi yaşadı gibi görünüyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.