İtalya ve İran'da koronavirüsü alarmı

İtalya ve İran'da koronavirüsü alarmı

Korona visüründen iki kişinin öldüğü İtalya'da, bu akşam oynanacak üç futbol maçı iptal edildi.

Korona virüsü salgınında Çin’deki yeni vaka sayısının azaldığı belirtilirken, İtalya, Güney Kore ve İran’daki sayılar yükseliyor. Dört kişinin öldüğü Güney Kore’deki vaka sayısı 602’ye, İran’da 29’a yükseldi. İki kişinin öldüğü İtalya’da ise çok sayıda kasaba karantinaya alındı.

Koronavirüsü konusunda dünyadaki son gelişmeler özetle şöyle:

GÜNEY KORE’DE İKİ ÖLÜM

  • Güney Kore’den bu sabah yapılan açıklamada, bir gün içinde 46 yeni vaka görülmesiyle enfekte olanların sayısının 602’ye yükseldiği belirtildi. Ülkede virüs nedeniyle dört kişinin öldüğü açıklanmıştı.

İTALYA DİKEN ÜSTÜNDE, SERIE A’DA ÜÇ MAÇ İPTAL EDİLDİ

  • İki kişinin öldüğü İtalya’daki vaka sayısı dört kat arttı. Ülkenin kuzeyindeki Lombardy ve Veneto bölgelerinde yaşayan 50 bin kişiye sokağa çıkmama uyarısı yapılırken, İtalyan futbol ligi Serie A’da bu akşam oynanacak Inter-Sampdoria, Verona-Cagliari ve Atalanta-Sassuolo maçları iptal edildi.

İRAN’DA VAKA SAYISI 29 OLARAK AÇIKLANDI

  • Altı kişinin virüs nedeniyle öldüğü İran’da 10 yeni vakanın daha görüldüğü, enfekte olduğu tespit edilen kişi sayısının 29’a yükseldiği açıklandı.

ÇİN’DE HUBEY DIŞINDAKİ VAKA SAYISI AZALDI

  • Çin’de bir gün içinde 648 yeni vaka tespit edildi. Bu vakaların sadece 18’i, virüsün merkez üssü olan Hubey eyaletinin dışında görüldü. Çin’deki toplam ölü sayısı 2 bin 442’ye, vaka sayısı 76 bin 936’ya çıktı.

JAPONYA SAĞLIK BAKANI ÖZÜR DİLEDİ

  • Japonya’da 27 yeni vaka daha tespit edilmesiyle enfekte olanların sayısı 127’ye yükseldi. Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, bir yolcu gemiisnde iki hafta boyu karantina altında tutulduktan sonra dışarı çıkmasına izin verilen bir kadında sonradan virüs görülmesi nedeniyle halktan özür diledi. Gemiden inmesine izin verilen 23 kişiye daha yeniden test yapılacak.

DSÖ’DEN UYARI

  • Dünya Sağlık Örgütü, Çin dışındaki vakaların sayısının hâlâ az olduğunu ancak başka ülkelerde Çin’le doğrudan bağlantısı görülmeyen vakaların endişe verici olduğunu açıkladı. Virüsün Çin dışında görüldüğü ülke sayısı şu an için 26.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.