İsveç, Türkiye’ye silah satışını durdurdu

İsveç, Türkiye’ye silah satışını durdurdu

İsveç, Türkiye’ye yapılan silah ve askeri malzeme satışlarını durdurma kararı aldı. Türkiye’ye silah satışını durduran ülkelerin sayısı 9’a yükseldi.

Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik operasyonun ardından Türkiye’ye silah satışını durduran ülkelere İsveç de eklendi.

Daha önce Finlandiya, Norveç, Hollanda, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Kanada Türkiye’ye silah satışının durdurulduğunu açıklamıştı. İsveç ile birlikte Türkiye’ye silah satışını durduran ülkelerin sayısı 9’a yükseldi.

Ülkede silah ihracına karar veren Stratejik Ürünler Müfettişliği (IPS), Türkiye’ye yapılan silah ve askeri malzeme satışlarını derhal durdurma kararı aldığını açıkladı. 

İsveç Haber Ajansı TT’ye konuşan IPS Genel Müdürü Carl Johan Wieslander, hükümetin tutumu, parlamentonun eğilimi ve Avrupa Birliği’nin hafta başında aldığı kararı değerlendirerek, Türkiye’ye silah ve askeri malzeme satışlarını durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

Yürürlükte olan silah satma izinlerinin de geri alındığını söyleyen Wieslander, “Bu, Türkiye’ye simdi herhangi bir savaş malzemesi satılmayacak demektir” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.