İstihbaratçıların Katar zirvesi

İstihbaratçıların Katar zirvesi

Katar'a abluka uygulayan ülkelerin istihbarat şefleri dün gizli bir toplantıda biraraya geldi. İstihbarat zirvesinin, Doha'nın 13 maddelik talep listesine yanıtının ele alınmasından hemen önce yapılması dikkat çekti.

Arap ülkelerinin ‘terörü desteklediği’ gerekçesiyle abluka uyguladıkları Katar’ın kendilerine yanıtını bugün değerlendirmesi beklenirken, konuya ilişkin bir ‘istihbarat zirvesi’ yapıldığı ortaya çıktı. Mısır devlet ajansı MENA’nın haberine göre, Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in istihbarat ajanslarının başkanları dün Kahire’de biraraya geldi.

Haber konu hakkında ‘bilgi sahibi’ kaynaklara dayandırılsa da, buluşmanın içeriğine ilişkin ayrıntı verilmedi. İstihbarat zirvesinin, Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının Katar toplantısından bir gün önce yapılması dikkat çekti.

Katar’a terörü desteklediği gerekçesiyle abluka uygulayan ülkeler, ilişkilerin normalleşmesi için Kuveyt aracılığıyla 13 maddelik bir talep listesi iletmişti. Talepler arasında, Türkiye’nin Katar’daki üssünü kapatması, Katar’ın Müslüman Kardeşler’le ilişkisini kesmesi ve İran’la arasına mesafe koyması, başka ülkelerin içişlerine karışmakla suçlanan Katar devleti destekli El Cezire televizyonunun kapatılması bulunuyor. Katar’ın yanıtı, abluka uygulayan ülkelerin dışişleri bakanları tarafından bugün ele alınacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.