İşte dünyanın en güçlü kadını!

İşte dünyanın en güçlü kadını!

ABD’nin önde gelen ekonomi dergisi Fortune, “Dünyanın en güçlü 50 kadınını” belirledi.

Fortune’ye göre Amerikan otomotiv sektöründe CEO koltuğuna oturan ilk kadın olan Mary Barra, tarafından iş dünyasının en güçlü kadını seçildi. Fortune’un iş dünyasındaki en güçlü 50 kadını sıraladığı listede IBM CEO’su Ginni Rommetty ikinci olurken PepsiCo CEO’su Indra Nooyi üçüncü sırada yer aldı.

Fortune’un en güçlü ikinci kadını ise 56 yaşındaki IBM CEO’su Ginni Rometty olurken, listeye üçüncü sıradan 58 yaşındaki PepsiCo. CEO’su Indra Nooyi girdi.

Listenin tepesinde bulunan ilk üç isim de Amerikalı olurken, onları takip eden isim Brezilyalı olan Petrobas CEO’su Maria das Graças Silva Foster oldu. Brezilyalı Foster’in ardından, Ellen Kullman (DuPont), Irene Rosenfeld (Mondelez), Marillyn Hewson (Lockheed Martin), Meg Whitman (Hewlett Packard), Pat Woertz (Archer Daniels Midland) ve Gail Kelly (Westpac) yer aldı. Yahoo CEO’su Marissa Mayer ise listeye 14. sıradan girdi.
 
52 yaşında, 212 bin kişiyi yönetiyor

Listeye en üst seviyeden giren Barra 6 kıtada 212.000’den fazla işgücü ile 396 tesisinde faaliyet veren General Motors’un CEO’su.  Tüm kariyerini elektrik mühendisi olarak GM’de geçiren Barra sonunda CEO koltuğuna oturdu. Yeni, GM CEO’sunun hisse senetlerinin tarihi düşük seviyeye gelmesi ile geçirdiği zor günlerin ardından, dünya genelinde şirket karlılıkları tekrar yükselmeye başladı, 52 yaşındaki Barra şimdi kar marjlarını arttırmaya odaklanacak.

6 kıtada 396 üretim tesisinde 212 bin çalışanıyla faaliyet gösteren General Motors, Barra’nın yönetiminde pazar payını ve kâr marjını artırmanın savaşını verecek. Detroit’te ‘tabuları yıkarak’ geçen otomotiv devi General Motors’un CEO’su olan 52 yaşındaki Barra, 34 yıl önce stajyer olarak girdiği şirkette en tepeye kadar tırmanmasını bildi.
 
Türkiye’den Güler Sabancı 16. sırada

Fortune dergisinin her yıl yayınladığı ’dünyanın en güçlü kadınları’ listesine Türkiye’den Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da girdi.  Güler Sabancı ise tüm listede 16. sırada... Fortune Sabancı için, “Sabancı’nın liderliğinde Aviva, Citigroup ve E.ON gibi şirketlerle ortaklıklar kuruldu. Sabancı’nın ürettiği otobüsler Google ve Facebook çalışanlarını işe taşıyor. Siemens Denetleme Kurulu’nda da yer alan Sabancı, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne kabul edilmesi için çalışmalar yapıyor” diye yazdı. BASNEWS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.