'İstanbul'daki seçim iptal edilebilir'

'İstanbul'daki seçim iptal edilebilir'

Yargıtay 18. Ceza Dairesi Onursal Başkanı Hamdi Yaver Aktan, Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmemesi halinde 'tam kanunsuzluk' oluşacağını ve bunun İstanbul’daki belediye seçimlerinin iptaline yol açabileceğini söyledi.

TBMM Başkanlığı görevini sürdüren AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dün yaptığı,  “Seçim bir siyasi faaliyet değildir” açıklamasına eleştiriler sürüyor.

Yıldırım’ın sözlerini değerlendiren Yargıtay 18. Ceza Dairesi Onursal Başkanı Hamdi Yaver Aktan, “Belediye başkan adaylığı tamamen siyasi bir faaliyettir, burada hiçbir tereddüt yoktur, ‘siyasi faaliyet değildir’ demek mümkün değil. Olay etik boyutun ötesindedir” dedi.

Cumhuriyet’ten Hüseyin Atasever‘e konuşan Aktan, anayasanın 94. maddesine göre Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmesi gerektiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: “Anayasanın 94. maddesine göre Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmesi ve Meclis Başkanlığı’ndan kesinlikle çekilmesi gerekiyor. Belediye başkan adaylığının siyasi faaliyet olmadığını söylemek olanaksızdır. İç hukuk da evrensel hukuk da bunu siyasi faaliyet olarak görür.”

Aktan, Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmemesi durumunda ‘tam kanunsuzluk’ halinin oluşacağını ve bunun, İstanbul’daki belediye seçimlerinin iptaline yol açabileceği uyarısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.