'İstanbul'da yeni bir başlangıç' mitingi: Artık torpil yok, liyakat var!

'İstanbul'da yeni bir başlangıç' mitingi: Artık torpil yok, liyakat var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla Maltepe'de, 'İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması' sloganıyla miting düzenlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra ilk mitingini düzenledi. AK Partili başkanların aksine İETT otobüsleri ve metroda özel düzenleme yapılmazken, Maltepe miting meydanı saatler öncesinden dolmaya başladı.

Saat 13.00’den itibaren, alana girmeye çalışanlar olduğu ancak girişlerdeki yığılmalar sebebiyle sıkıntı yaşandığı anonsları yapılarak, sahil kenarına doğru ilerlenmesi istendi. Anonslarda, İmamoğlu’nun İETT otobüsü tahsis etmeme kararına da vurgu yapılarak, “Kendi imkanlarımızla milyonları oluşturacağız” denildi.

POLİS SEFERLERİ DURDURDU

Mitinge gitmek isteyenlere yönelik ise polis engellemeleri oldu. Kadıköy Ayrılıkçeşme’den trene binenlerin önce Söğütlüçeşme’de indirildiği, ardından yeniden yola devam edenlerin bu kez Küçükyalı’da bekletildiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı sonrasında alanda güvenlik önlemleri artırılırken, yer yer internet ve telefon erişimi engellendi.

Kılıçdaroğlu’na saldırı sırasında yaşanan gelişmeler nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, planlanandan 1 saat gecikmeli olarak saat 15.00’de miting sahnesine çıkarak, konuşma yaptı.

İmamoğlu’nun konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

YENİ NESİL SİYASET ANLAYIŞI: Bir yanımız mutluluk dolu ama bir yanımızda hüzün dolu… Terörü lanetliyorum… Dün şehit olan yurttaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. İstanbul’da oy sayımı tam 17 gün sürdü. İstanbul’a yeni nesil siyaset anlayışı hakim olacak. İstanbul’a yeni nesil belediyecilik hakim olacak. Yeni nesil yerel demokrasi anlayışı hakim olacak. Yeni nesil toplumsal birlik anlayışı hakim olacak. Vatandaşa karşı kibirle yaklaşan siyasetçilerin devri kapanmıştır. Her zaman hukukun üstünlüğünü kabul edeceğim. Kesinlikle hak, hukuk ve adalet. Su gibi, oksijen gibi. Hak, hukuk ve adalet olmazsa bir insan yaşayamaz.

KURUCU DEĞERLERE BAĞLI KALACAĞIM: Bu ülkenin kurucu değerlerine sonuna kadar bağlı kalacağım. Eski nesil siyasetçiler gibi korkutarak herkesten şüphe ederek değil herkesi yan yana getirerek hizmet edeceğim. Kente özen gösteren, insana saygı duyan bir belediyecilik anlayışı olacak. Bu şehirde ‘ben yaptım oldu anlayışı’ bitecek. Hep birlikte karar vereceğiz. Kimseyi dışlamadan demokratik yollarla ortak çıkarlar için bu kentin değişmez kurallarına hep birlikte karar vereceğiz.

KAYNAKLAR PEŞKEŞ ÇEKİLMEYECEK: Bu şehirde yaşayan canlıların sokak hayvanlarının haklarına insani olarak hep birlikte saygı göstereceğiz. Hesap veren şeffaf bir belediyecilik olacak. Vatandaşın tek bir kuruşunu bile israf etmeden, yandaşa, yoldaşa peşkeş çekmeden.. Bu şehirde asla alan el veren eli bilmeyecek. Hassas olacağız.

KİMSE KENDİNİ DIŞLANMIŞ GÖRMEYECEK: Kimse kendisini bu şehrin dışlanmış olarak görmeyecek. Torpil yok, liyakat var. Bu şehir dünyada yerel demokrasinin yükseldiği şehirlerin en başında olacak. Bu şehir özgürleştikçe daha üretken daha enerjik bir yapıya sahip olacağız.

YEŞİL, PIRIL PIRIL BİR ŞEHİR: Bu şehir yeşil, yaşanabilir pırıl pırıl bir çevreye kavuşacak. Dünyada bir çekim merkezine dönecek. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız. Kimse İstanbul’un nimetlerinden yoksun bırakıldığı duygusuna kapılmayacak. Demokrasinin hep birlikte tadına varacağız.

TEKNOLOJİYE ERİŞİM: İstanbul’da artık yeni nesil yurttaşlık anlayışı hakim olacak. Yurttaşların enformasyon ve bilişim teknolojilerine eşit erişim sağlanacak.

BAYRAMLARDA ÜCRETSİZ TOPLU ULAŞIM: Dini ve milli bayramlarımızın tümünde ulaşım ücretsiz olacak. buradan da bu müjdeyi ilk defa veriyorum. (İmamoğlu, daha önce de öğrenciler için aylık 85 TL olan aylık İstanbulkart’ı 50 liraya indirmişti.)

İmamoğlu, ‘Alkışlayın benim Maruze teyzemi’ diyerek, seçim çalışmaları sırasında Sultanbeyli Çarşamba pazarında karşılaştığı ve “Sana börek yaparım ama oy vermem” diyen kadını da sahneye çıkardı.

ORTAK YAŞAM KÜLTÜRÜRÜ VADEDİYORUM: Ben size tüm İstanbul’da 21. yüzyıl belediyeciliği vadediyorum. Seçim öncesi vadettiğim ne varsa yerine getireceğim. Bu kentteki ortak yaşam kültürünü dönüştürmek istiyorum. Maneviyatıyla, tarihsel birikimiyle demokratik ruhuyla evrensel değerleri buluşturan köklü bir sosyal dönüşümü harekete geçirmeyi amaçlıyorum. Bunların zaman alacağını biliyorum. Bu işin başarıya varacağına inanıyorum. Bugünlerde bir geçiş sürecinde olduğumuzu unutmayın. Bana ve ekibime süre tanıyın. Hep birlikte başaracağız. İddiam büyüktür, İstanbul’un sorunlarını çözmenin ötesine geçmeyi yeni bir ortak yaşam kültürü oluşturmayı hedefliyorum. Ben doğru yolu bildiğim için bugüne gelebildim. Ben bulunduğum yoldan vazgeçmeyeceğim. Anlaşalım, siz de vazgeçmeyin.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI: Orada bu hareketi yapanlar vatandaşlarımız değil. Talimat almış kişilerdir. Benim vatandaşım böyle bir şey yapmaz, görüşü ne olursa olsun yapmaz.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.