İstanbul'da şimşekli gece, yağmurlu sabah

İstanbul'da şimşekli gece, yağmurlu sabah

İstanbul'da gece başlayan yağmur sabah saatlerinde de etkili oldu. Boğaz Köprüsü'nden geçenler gök kuşağı ile karşılaştı.

İstanbul’da Meteorolojinin yaptığı gök gürültülü sağanak yağış uyarısının ardından, gece saatlerinde şimşek ve gök gürültü yağış etkili oldu.

Sabah işe gitmek için yola çıkanlar, bazı yerlerde bulutların arasından güneşi bazı yerlerde çakan şimşekleri gördü.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullananlar köprüye yaklaştıklarında aniden döken yağmur ardından da köprünün üzerinde gökkuşağı ile karşılaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için yeni bir yağış yağmur uyarısı yaptı. Yıldırım düşmesinin yanı sıra su baskınlarına karşı da dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

BOĞAZ VE ANADOLU YAKASINA DİKKAT ÇAĞRISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; bu gece ve yarın öğle saatlerine kadar Boğaz çevresi ve Anadolu yakasında kuvvetli (20-40 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.