İstanbul'da sayım yapılan 7 ilçede son durum

İstanbul'da sayım yapılan 7 ilçede son durum

İstanbul YSK'nin kararıyla Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde geçersiz oyların sayımı devam edecek. Diğer ilçeler için il seçim kurulu karar verecek.

Son olarak CHP'nin hukuksuz olduğu gerekçesiyle başvurduğu İstanbul İl Seçim Kurulu'nun 7 ilçe için verdiği tedbir kararı dün gece olağanüstü toplanan YSK tarafından durduruldu. Bu karar ile Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde başlatılan yeniden sayım işlemi yapılıyor.

Şile'de 718 geçersiz oy bulunuyor. Bu sayı, Bayrampaşa'da 4 bin 885, Ataşehir'de 6 bin 855, Ümraniye'de 13 bin 523, Beykoz'da 5 bin 352, Fatih'te 7 bin 354 Gaziosmanpasa'da ise 10 bin 459. YSK'nın verilerine göre saat 11.15 itibarıyla Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında 21 bin 464 oy fark bulunuyor.

Fatih'te 7618 oy geçersiz oy bulunuyor. Fatih'te oyların yeniden sayılıp sayılmayacğına il seçim kurulu karar verecek. Beykoz Seçim Kurulu, pazar günü yapılan yerel seçimlerde geçersiz sayılan 5 bin 352 geçersiz oyun yeniden sayımına başladı.

Sayım, Beykoz İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılıyor. Sayım nedeni ile partililerden çok sayıda milletvekilinin İlçe Seçim Kurulu'na gelerek sayımda hazır bulundukları öğrenildi.

Okulun giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan polis, sadece öğrenci, öğretmen ve görevli personelin okula giriş ve çıkışlarına izin veriyor. Sabah saatlerinde başlayan sayım sürüyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.