İstanbul'da korona virüsü soruşturmaları

İstanbul'da korona virüsü soruşturmaları

Türkiye'den ilk korona virüsü vakasının tespit edilmesinin ardından sosyal medyada yapılan "maksatlı yayın, yalan haber ve paylaşımlar" hakkında İstanbul ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıkları soruşturma açtı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, korona virüsüyle ilgili sosyal medyada yapılan “provokatif paylaşımlarla” ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “genel güvenliği ve iç huzuru tehdit eder mahiyetteki maksatlı yayın, yalan haber ve paylaşımlar” hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yeni bir soruşturma açıklaması da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi. Aynı gerekçeyle yeni bir soruşturma açılırken, soruşturmanın sosyal medya hesaplarında “korona virüsünün Türkiye’de yoğun olduğu, ölümlere sebep olduğu” yönünde ses kayıtları paylaşan kişiler hakkında yürütüldüğü öğrenildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı da korona virüsüyle asılsız paylaşımların tespitine ilişkin çalışma başlattı.

Polislerin, söz konusu paylaşımları yapan 29 kullanıcı tespit ettiği belirtildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.