İstanbul'da 12.30 itibarı ile fark 17 bin 919

İstanbul'da 12.30 itibarı ile fark 17 bin 919

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun 17 bin 919 oy farkıyla önde olduğunu açıkladı. Öztrak, “Müdahale olmazsa seçimin sonucunun değişmeyeceğinden eminiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde geçersiz oyların sayımına ilişkin son verileri paylaştı.

Öztrak, “12.30 itibarıyla İstanbul’da sayım yapılan 31 bin 186 sandığın 15 bin 209’unda sayım işlemi bitmiştir. YSK’nin son verilerine göre Sayın Binali Yıldırım’ın aldığı oy 4 milyon 153 bin 582’dir. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun aldığı oy ise 4 milyon 171 bin 501’dir. Sayın Ekrem İmamoğlu, 17 bin 919 oy farkı ile öndedir. Biz sandıkların sayılmasından korkmuyoruz. Müdahale olmazsa seçimin sonucunun değişmeyeceğinden eminiz. Sandıktan çıkan sonucun masa başında değiştirilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

‘BAKANLARA HANGİ TALİMATLAR VERİLDİ’

Öztrak, seçim sonuçlarına müdahalenin açık hale getirilmeye çalışıldığını söyleyerek, “Atanmış ama partili olan Adalet Bakanı’nın, İçişleri Bakanı’nın elleri oy çuvallarının içinde ne aramaktadır? Dolmabahçe’de Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının da katıldığı toplantıya hangi bakanlar katılmıştır? Bu bakanlara orada hangi talimatlar verilmiştir?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Nisan günü Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, bazı bakanlar ve AK Parti yöneticileri ile toplantı yapmıştı.

‘KAYBEDİNCE ŞAİBE VAR DEMELERİ TRAJİ KOMİK’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un yerel seçimle ilgili söylediği “Gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir” sözünü hatırlatan Öztrak, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Binali Yıldırım önce kaybettiği seçimi kazandığını ilan etmiş, ardından İstanbul’a afişler asılmıştır. Sonra bakanlar ve YSK devreye sokulmuştur. Amaç, oyları çalamayınca milletin iradesini çalmaktır. Seçimden önce en güvenilir seçimler bizde diyenler, sandıklardan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu çıkınca ‘seçimlerde şaibe var’ demeleri trajikomiktir. Kazandığımız seçimi çaldırmayacağız.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.