İstanbul Valiliğinden ‘Bêrû’ soruşturması

İstanbul Valiliğinden ‘Bêrû’ soruşturması

İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'nın yasakladığı Kürtçe Bêrû isimli tiyatro oyunuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki Şehir Tiyatroları’nda oynanacak olan ve Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafındın yasaklanan Bêrû oyunu için soruşturma başlattı. Valilik yaptığı açıklamada, “Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmak kanunlarımızda yasaktır ve bu tür girişimlere kesinlikle müsaade edilemez. PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda; Teatra Jiyana Nü (Yeni Yaşam Tiyatrosu) isimli tiyatro grubunun -sözde- Devlet ve Terör ilişkilerini irdeleyen  ‘Beru; Klakson Borizan Birt’ isimli tiyatronun var olan oyununun tüm kurgusu PKK Terör örgütünün ülkemize karşı yürüttüğü terör propagandasına dönüştürülmek suretiyle oluşturulduğu yönünde güvenlik güçlerimizin tespiti söz konusudur. Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi asla kabul edilemez. Konuyla ilgili olarak soruşturmalar başlatılmıştır" denildi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.