İstanbul Barosu'nda Genel Kurul başladı

İstanbul Barosu'nda Genel Kurul başladı

İstanbul Barosu’nun Başkan Adayı Mehmet Durakoğlu Genel Kurul'da konuştu. Durakoğlu'nun konuştuğu sırada ÖDAV'lı avukatlar "Savunmada taviz çok, çünkü siz varsınız" dövizleri açarak, protesto eylemi yaptı.

İstanbul Barosu’nun iki gün sürecek Genel Kurulu Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Seçimlerde 41 bini aşkın üyenin oy kullanması bekleniyor. Haliç Kongre Merkezi’nin önünde yönetime talip olan adayların stantları da yer alıyor.

Sabah başlayan Genel Kurul’da baronun ekonomik bütçesi ele alındı. Bütçe giderlerinin konuşulmasının ardından Genel Kurul’da ilk sözü mevcut Baro Başkanı ve adayı Mehmet Durakoğlu gerçekleştirdi. Durakoğlu konuşması sırasında protesto edildi. ‘Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Platformu’ (ÖDAV) üyesi avukatlar “savunmadan taviz yok siz varsınız” pankartıyla Durakoğlu’nu protesto etti.

Durakoğlu’nun ardından Avukat Rıza Türmen kürsüye geçti. Türmen, bağımsız aday Fikret İlkiz’in ‘baroyu en iyi şekilde yönetebileceğini’ söyledi.  Türmen “Bugün hukuka, insani değerlere inanıyorsanız hukuk savaşı vermek zorundasınız. Burada baronun büyük bir önemi var. 10 tane adayın olduğu bu dönemde fark yaratmak gerek. Bu farkı Fikret İlkiz yaratacak. Kendisi mücadeleci ve yaman bir avukat” ifadelerini kullandı.

KOCASAKAL ‘DURAKOĞLU’ DEDİ

İstanbul Barosu’nun önceki başkanı Ümit Kocasakal kürsüye çıktığında, salonda sık sık, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atıldı.

Kocasakal, yargı bağımsızlığına vurgu yaparak şunları söyledi: “Bugün devlet kayınpeder damat tarafından yönetiliyor. Bunun bir faturası vardır. Hukuken bunun hesabı sorulur. Bütün görüşlere saygılıyım ama bir avukatın en büyük meslek sorunu hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı. Bunu anlamamız lazım. Bunu çözmemiz lazım. Ben hayatım boyunca taraf oldum. Hukukun üstünlüğünden, cumhuriyetten yana her zaman taraf oldum. Çok adaylı bir seçime gidiyoruz ancak bunun yaratabileceği sonuçları zikretmem benim sorumluluğum altında. Bu grubun Önce İlke Çağdaş Grubu’nun vazgeçilmez ilkelerine demokratik değerlere, üniter devlete, Atatürk ilkelerine dayanmakta. Bu grup ortak bir aklı temsil eder. Bu da yol arkadaşım ve kader arkadaşım Mehmet Durakoğlu’dur.”

‘ÜMİT HOCA GELDİ SESİNİ KÜRSÜDE YÜKSELTTİ ANCAK…’

Kocasakal’ın ardından kürsüye Özgürlükçü Avukatlar Grubu’ndan Özden Özdemir geldi. Özdemir, Kocasakal’a seslenerek,” Ümit hoca yine geldi sesini bu kürsüde yükseltti ancak gelin sokakta sesinizi yükseltin diyoruz. Hiçbir zaman sesinizi sokakta yükseltmediniz. Bundan önceki baro yönetimi baro gücünün farkında değil” dedi.

“Bizler Özgürlükçü Avukatlar Grubu olarak bu gücün farkındayız” diyen Özdemir, şöyle devam etti: “İstanbul Barosu özgürlüğün kalesi. Ama bu kalenin içinden çıkın. Burada hapsolmuş durumdasınız. Biz adliyelerde yalnız bırakılan baro istemiyoruz. İcra dairelerinde avukatların iş yapamadığı ve bunları görmezden gelen bir baro istemiyoruz. Tüm meslektaşlarımın cesaretini kullanmaya davet ediyorum.”

İstanbul Barosu’nu 2 yıl boyunca yönetmeye talip olan adaylar şöyle:

Mehmet Durakoğlu (İstanbul Barosu Başkanı, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu), Kaptan Yılmaz (Milliyetçi Avukatlar Grubu), Başar Yaltı (Avukat Harekatı), Fikret İlkiz (Bağımsız), Hasan Kılıç (Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu) Çiğdem Koç (Bağımsız), Gökhan Ahi (Avukat Hakları Grubu), Talat Canbolat (Baroda Değişim ve Gelişim Harekatı), Eren Keskin (Özgürlükçü Demokrat Avukatlar), Cem Kaya Karatün (Ortak Hedef Platformu). (Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.