İsrail'den Hamas komutanına suikast

İsrail'den Hamas komutanına suikast

İsrail, Gazze'de Hamas komutanı Hamid Ahmed Abed Kudri'yi hedef aldı. Kudri, arabasına düzenlenen hedefli saldırıda öldü.

Gazze’deki gerilim devam ederken, İsrail’in önde gelen bir Hamas komutanına suikast düzenlediği açıklandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamid Ahmed Abed Kudri’nin ‘hedefli bir hava saldırısı’ ile öldürüldüğü belirtildi. Reuters’a konuşan Filistinli görgü tanıkları da Khudri’nin arabasına düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirdiğini anlattı.

İsrail ordusu, Khudri’nin Gazze’deki silahlı gruplara İran’dan para transferi yapılmasından sorumlu olduğunu savundu. Filistinliler ise 2014’teki savaştan bu yana İsrail’in ilk kez hedefli bir hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

GERİLİM NEDEN TIRMANDI?

İsrail’in, Hamas’ın 2006’daki seçimleri kazanmasından bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tuttuğu Gazze’de yaşanan gerilim, cuma gününden bu yana yeniden tırmanıyor. İsrail ordusu, Gazze’den 450’den fazla roket atıldığını savunarak bölgeye ağır hava saldırıları düzenliyor. Cuma gününden bu yana evine roket isabet eden bir İsrailli yaşamını yitirirken, İsrail’in hava saldırılarında dokuz Filistinli hayatını kaybetti, 80’den fazlası yaralandı. Anadolu Ajansı’nın (AA) Gazze’deki ofisi de İsrail’in hava saldırılarında hasar gördü.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise saldırıların devam etmesi için orduya emir verdiğini açıkladı. Aynı zamanda savunma bakanı da olan Netanyahu, abluka altındaki Gazze’ye yönelik ‘devasa saldırıların’ devam edeceğini söyledi; Gazze çevresindeki kara güçlerine de takviye yapılması talimatı verdiğini belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.