İsrail'den BM'ye Kudüs resti: Tanımayacağız

İsrail'den BM'ye Kudüs resti: Tanımayacağız

ABD’nin BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının ardından İsrail’den de bir rest geldi.

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon, bugün Genel Kurul’da yapılacak toplantı öncesinde, BM’nin kararlarını kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Danon yazılı açıklamasında, “Filistinliler diyaloğa girmek yerine yine BM’de konuşmalar yapmayı seçti. Tarihin kendisini inkar eden kararları kabul etme girişimleri anlamsızdır. Kudüs’ün her zaman Yahudi halkının başkenti olduğunu, her zaman İsrail Devletinin başkenti olacağını bilmek için uluslararası organların onayına ihtiyacımız yok” iddiasında bulundu.

ABD de, Türkiye adına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılacağı toplantı öncesinde Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınmasında kendilerine destek vermeyen ülkelere mali yardımı kesme tehdidinde bulunmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz “Bizden yüz milyonlarca hatta milyarlarca dolar yardım alıyorlar. Sonra da bize karşı oy kullanıyorlar. Bu oyları izliyoruz. Bırakın bize karşı oy versinler. O zaman bir sürü parayı elimizde tutmuş oluruz. Artık umurumuzda değil” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.