İsrail Suriye'yi füzelerle vurdu

İsrail Suriye'yi füzelerle vurdu

İsrail'in dün gece yine Suriye'ye hava saldırısı düzenlediği belirtiliyor. İddiaya göre, Tal el Hara bölgesinde Suriye ordusuna ait mevziler hedef alındı.

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin güneyindeki Tal el Hara bölgesine İsrail’den füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de saldırının Suriye ordusu ve Hizbullah mevzilerini hedef aldığını açıkladı.

Gözlemevi saldırıda can kaybı olduğunu savunsa da hayatını kaybedenlere dair sayı verilmedi. Suriye uçaksavar füzelerinin İsrail’in birçok füzesini etkisiz hale getirdiği ancak birçok İsrail füzesinin buna rağmen hedeflerini vurduğu kaydedildi. Saldırının Tel el Hara’nın yanı sıra Suriye’deki iki bölgeyi daha hedef aldığı belirtiliyor. Hedeflerin İsrail işgali altında Golan Tepeleri’ne yakın bir konumda bulunduğu ifade ediliyor.

Suriye’deki iç savaşın başlamasından bu yana İsrail Suriye’ye çok sayıda hava saldırısı düzenledi. Saldırılar Suriye ordusu ile müttefiki İran ve Hizbullah’ın mevzilerini hedef alıyor. İsrail saldırılarını kendini savunma hakkı ile gerekçelendiriyor.

Haziran ayı ortasında da Tel el Hara bölgesi İsrail hava saldırılarının hedefi olmuştu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi bölgede Hizbullah’ın radar inşa ettiğini, Suriye rejim birliklerinin de bölgeye uçaksavar füzeleri konuşlandırdığını açıkladı. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.