İsrail ordusu saldırdı: 7 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusu saldırdı: 7 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusu Filistinli eylemcilere ateş açtı: Yedi kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 500 kişi yaralandı.

İsrail’in kuruluşundan sonra mülteci durumuna düşen Filistinlilerin geri dönüş hakkı için Gazze sınırında yapılan eylemler zincirinin ilk gününde İsrailli askerlerin ateş açması sonucu biri 16 yaşında olmak üzere yedi kişi öldü, yaklaşık 500 kişi de yaralandı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre eylemci Filistinliler sınırda çitlerin olduğu alanda askerlerin üstüne yanan lastikler yuvarlayıp taş atıyorlardı.

İsrail ordusu bu sabah da Gazze’de Filistinli bir çiftçiyi tank ateşiyle öldürmüştü.

TOPRAK GÜNÜ PROTESTOLARI DEVAM EDİYOR

Eylemlerin başlaması için seçilen 30 Mart tarihi, Filistinliler tarafından ‘Toprak Günü’ olarak kabul ediliyor. 30 Mart 1976’da, İsrail hükümetinin ülkenin kuzeyinde çok sayıda Filistinlinin toprağına yasadışı biçimde el koymasını protesto eden altı İsrailli Arap güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü. Filistinliler o günden bu yana Toprak Günü ilan ettikleri 30 Mart’ta protestolar düzenliyor. Eylemlerin, Filistinlilerin ‘Büyük Felaket’ olarak gördüğü, İsrail’in 1948’de kurulması sırasında yüz binlerce Filistinlinin yerinden yurdundan olduğu 15 Mayıs’taki ‘Nakba’ gününde son bulması bekleniyor. (Reuters)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.