İsrail askerleri 14 ve 18 yaşlarındaki 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerleri 14 ve 18 yaşlarındaki 2 Filistinliyi öldürdü

Filistinlilerin Gazze - İsrail sınırında düzenledikleri "Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü"ne İsrail askerlerinin açtığı ateş sonrası 2 Filistinli öldü. Ölen Filistinlilerin biri 14, diğeri ise 18 yaşındaydı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze – İsrail sınırında düzenlenen “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” gösterilerine müdahale eden İsrail askerilerinin açtığı ateş sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini; 2’si gazeteci, 4’ü sağlık görevlisi 18 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Filistinliler, “sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılması” talebiyle geçen yıl 30 Mart’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı gazdan kaçan Filistinli kadınlar…

İsrail askerleri ise göstericilere karşı gerçek mermi ve gaz bombaları kullanıyor. Bugüne kadar gösterilerde 230’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.

ÖLENLERDEN BİRİ 14 YAŞINDA BİR ÇOCUK

Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 14 yaşındaki Hassan Iyad Shalabi ile 18 yaşındaki Hamza Muhammed Shteiwi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ajans yaralıların hastaneye sevki sırasında ambulansa da gaz bombası atıldığını; sağlık görevlilerinin de gazdan etkilendiğini duyurdu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.